facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Venray helpt inwoners met hun geldzaken bij bewindvoering

september 01, 2023

De gemeente Venray helpt inwoners om zelfstandig hun geldzaken weer op te pakken nadat ze onder bewind hebben gestaan. Dit wordt gedaan via een digitaal traject genaamd de Plinkr Hub.

Onder begeleiding van een consulent van de gemeente Venray en met ondersteuning van de bewindvoerder oefenen ze financiële vaardigheden en vergroten ze hun zelfvertrouwen om weer zelf hun geldzaken te regelen. Dit initiatief is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente en bewindvoerders.

Zelfstandig verder na financiële problemen

Als iemand niet in staat is om zelf zijn geldzaken te regelen, kan een bewindvoerder deze taak overnemen. De kantonrechter beoordeelt of dit nodig is en spreekt het bewind uit. Tijdens het bewind richten bewindvoerders zich vaak op het stabiliseren van de financiële situatie en het beschermen van mensen tegen verdere financiële problemen. Sommige inwoners kunnen na een periode van bewind weer zelfstandig verder. De Plinkr Hub biedt deze inwoner inzicht en helpt hen zich hierop goed voor te bereiden.

Opdrachten over geldzaken

De inwoner krijgt toegang tot een eigen Hub-omgeving. In deze omgeving vindt hij iedere week nieuwe opdrachten. Dit programma wordt al in meerdere gemeenten uitgevoerd en heeft zich binnen het landelijke programma SchuldenlabNL bewezen als een effectieve methode. In Venray zullen de komende maanden de eerste trajecten van start gaan.

Wethouder Martin Leenders zegt hierover: “We stimuleren dat iedereen, binnen de mogelijkheden die hij of zij heeft, mee kan doen in de samenleving. Daarom willen we graag dat inwoners na een periode van financiële hulp leren om zelf de financiën op te pakken. Het is belangrijk dat we hen beter ondersteunen, zodat ze waar mogelijk de regie over hun eigen leven kunnen oppakken. Dit doen we samen met diverse partners, waaronder ook bewindvoerders.”

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws