facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 05, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Daverend slotakkoord Venrays Mannenkoor

juli 19, 2023

Het Venrays Mannenkoor (VMK) is afgelopen week met twee daverende slotakkoorden de zomervakantie ingegaan.

Op donderdagavond was de laatste repetitie voor de vakantie als vanouds weer bij Café De Uitmarkt in de vorm van een Open Podium. In een gemoedelijke en gezellige sfeer kon het publiek op de Grote Markt genieten van een afwisseling van mannenkoorzang, ensembles, solozangers en zangeressen. De muziek bood voor elk wat wils en varieerde van Nederlandstalig tot Italiaans, van Jaap Fischer tot Rammstein. Ook werden verschillende nummers uit de TOP 2000 ten gehore gebracht als voorbereiding op Rooyse Kels LIVE op 7 oktober in Schouwburg Venray.

Feestmiddag

Op zaterdagmiddag verzamelden zich zo’n 125 VMK’ers en partners bij de Perdstal om onder het genot van een hapje en een drankje terug te kijken op het eerste jaar onder de hoede van de nieuwe dirigent Ron Hanssen. Geutefiks, de alter ego van de Geijsterse troubadour  Wim Kunen, zorgde voor de muzikale omlijsting. Met zijn verhalende liedjes in dialect kreeg hij de handen op elkaar, de lachers op zijn hand en wist hij de VMK-zangers ook met succes uit te dagen om af en toe een steentje bij te dragen.

Tijdens deze middag werden ook de jubilarissen in het zonnetje gezet. Zowel Leo Hendriks als Jac Janssen gingen afgelopen jaar met vlag en wimpel over de streep van het 50-jarig lidmaatschap. Voorzitter Diederik Nijenhuis wist met een aantal kenmerkende details beide zangers op een mooie manier te typeren om hen vervolgens de bijbehorende versierselen op te spelden.

Leden van verdienste

Wie dacht dat het bij het decoreren van genoemde twee heren zou blijven had het mis. Waar het VMK in zijn luisterrijke verleden tot nu toe drie leden van verdienste had werden er daar deze middag twee aan toegevoegd. Ten eerste was daar Theo van Dijk, die sinds 1968, met een tussentijds uitstapje naar Den Bosch, op meerdere vlakken een onderscheidende bijdrage heeft geleverd. Zo groeide het VMK in zijn tijd als voorzitter van een 25-tal tot een gezonde vereniging van meer dan honderd leden en bracht hij het koor in contact met het Barbershop genre.

Ook jubilaris Jac Janssen viel de eer te beurt om benoemd te worden tot lid van verdienste. Jac heeft zich in al die jaren onder meer onderscheiden als tweede dirigent, als opleider van nieuw talent via koorscholing en als trekker en onderdeel van verschillende ensembles en muzikale groepen, zoals De Toetzengers, Octetnog en het fameuze Hofkoeër. Maar bovenal prees de voorzitter hem als een VMK-man in hart en nieren die nog bij elke repetitie en elk optreden zangers motiveert met zijn toewijding, humor en enthousiasme.

Het VMK gaat nu genieten van een repetitiepauze tot 17 augustus en zal dan weer snel van zich laten horen.

 20230713 openpodium      20230713 openpodium 2 1

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Venrays Mannenkoor
Gepubliceerd in Nieuws