facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 04, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Plan voor 40 nieuwe huurwoningen in de gemeente Venray

juli 17, 2023

Wonen Limburg en projectontwikkeling Venterra hebben de handen ineengeslagen en gaan samenwerken bij de nieuwbouw van een aantal projecten in de gemeente Venray. Het voornemen bestaat om er de komende jaren in totaal circa 40 huurwoningen te gaan bouwen. Veruit het grootste deel zal in de sociale huur gerealiseerd worden.

Op drie locaties in de gemeente Venray

Venterra heeft op drie locaties in de gemeente Venray het voornemen nieuwbouw te realiseren. Het betreft het nieuwbouwplan Droesenweg in Heide waar 9 sociale huurwoningen worden gerealiseerd en daarnaast nieuwbouw op een locatie in Ysselsteyn en in het centrum van Venray. De gemeente Venray heeft reeds positief gereageerd op deze nieuwbouwinitiatieven. De stedenbouwkundige ontwerpen voor de locaties zijn (nagenoeg) gereed en er wordt op dit moment hard gewerkt om de procedure verder te doorlopen. De 9 huurwoningen in Heide worden in de eerste fase van het project gerealiseerd en eind 2024, begin 2025 opgeleverd. Voor de nieuwbouwplannen in Ysselsteyn en Venray vindt de omgevingsdialoog in het najaar van 2023 plaats. De uitnodigingen hiervoor volgen na de zomervakantie.

In totaal gaat het om 80 koop- en 40 huurwoningen waarbij er veel aandacht is voor starters- en levensloopbestendige woningen.

Woningen voor brede groep woningzoekenden  

Om de diversiteit aan woningen te waarborgen en te voldoen aan de Doelgroepenverordening van de gemeente Venray heeft ontwikkelaar Venterra de samenwerking gezocht met Wonen Limburg. ‘De corporatie verhuurt in Venray al veel huizen. We zijn dan ook blij dat zij samen met ons willen optrekken om op deze drie locaties ook nieuwe huurwoningen te gaan bouwen’ aldus Sander van Lier, directeur Venterra.

Uitbreiden aanbod middenhuur

René Clement, directeur vastgoed bij Wonen Limburg: ‘We zien dat ook in de gemeente Venray de vraag naar (sociale) huurwoningen nog steeds hoog is. Daarbij is het ook steeds lastiger om locaties te vinden waar we nieuwe woningen kunnen gaan bouwen. Deze samenwerking maakt het mogelijk om in Venray in totaal 40 huurwoningen te realiseren, waarvan ook een deel met een middenhuur. Een welkome toevoeging in een gebied waar het lastig is een betaalbare huurwoning te vinden.’

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Wonen Limburg en Venterra
  • Bron artikel: Wonen Limburg en Venterra
Gepubliceerd in Nieuws