facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 07, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Lancering Netflixmeubel in Bibliotheek Venray

juli 09, 2023

Op donderdag 22 juni j.l. werd het Netflixmeubel gelanceerd in de Bibliotheek Venray. Bij de lancering van dit interactieve meubel waren 70 studenten van het Raayland College aanwezig. Het Netflixmeubel is ontwikkeld door bibliotheekorganisatie BiblioNu, met als doel jongeren tussen de 14 en 24 jaar weer aan het lezen te krijgen.

Tijdens de lancering namen de studenten een kijkje in de speciaal ontwikkelde Netflixcollectie boeken. Het Netflixmeubel is een interactief meubel waarbij via een TV-scherm trailers afgespeeld worden van populaire series en films voor jongeren, gebaseerd op een boek. De collectie bevat zowel Nederlandstalige als Engelstalige boeken.

Ook konden de studenten van het Raayland College tijdens de lancering diverse creatieve workshops volgen. Zo was er een snelcursus thrillerschrijven met auteur Marlen Visser en konden de studenten striptekenen in de stijl van het bekende boek ‘Heartstopper’. Er werd een training filmvechten verzorgd en tot slot konden de studenten een zelfbedachte rap uitvoeren.

Alle studenten waren erg enthousiast over zowel het meubel als de lancering en ook de leraren waren blij verrast over de werkhouding en betrokkenheid die werd getoond vanuit de studenten. Het Netflixmeubel met de speciale Netflix boekencollectie staat in de Bibliotheek Venray en wordt na de zomer verplaatst naar het Raayland College.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: BiblioNu
  • Bron artikel: BiblioNu Venray
Gepubliceerd in Nieuws