facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 05, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Carillonconcert, midzomernachtconcert op hoogte

juni 18, 2023

Op vrijdag 23 juni tussen 20.00 en 21.00 uur geeft Rosemarie Seuntiëns samen met DJ Ruffess een Carrillonconcert. Dit is het tweede concert dat zij in Venray brengen vanuit de kerktoren van de Grote Kerk, de Wachter van de Peel.
Het concert start om 20.00 uur en in het stadspark, op de Grote Markt en rondom de kerk is dit concert het beste te beluisteren. Het concert duurt ongeveer 1 uur.
Beiaardier Rosemarie Seuntiëns speelt een selectie van haar vernieuwde werken, samen met DJ Ruffess. Hiermee laat het Venrayse Carrillon een eigentijds geluid horen dat ook jongeren zeker zal aanspreken. Veelzijdig en bijzonder zijn de mogelijkheden van een klassiek instrument, zoals het carrillon, tezamen met elektronische muziek. De keuzes die beiden gemaakt hebben zullen u aangenaam verrassen. Bekende en soms wat minder bekende melodieën, van licht klassiek tot heel eigentijds, zijn een uur lang te horen.

Ter gelegenheid van dit concert is de toren extra opengesteld voor publiek. In de toren, bij de galmgaten en zelfs boven op de trans op 50 meter hoogte kunt u het concert ook beluisteren. De toren is open vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur (laatste opgang om 21.00 uur. Bij dit mooie weer is er een weids en uniek uitzicht over Venray en verre  omgeving, terwijl de muziek van dit bijzondere ‘concert op hoogte’ door de galmgaten klinkt.

Entreeprijs voor de toren  vanaf 14 jaar is € 5,00. Tussen 4-14 jaar € 2,00 en kleine kinderen zijn gratis.
Dit unieke concert wordt aangeboden door Stichting Carrillon Venray.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Stichting Carrillon Venray
  • Bron artikel: Stichting Carrillon Venray
Gepubliceerd in Nieuws