facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 02, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Succesvolle seizoenstart Venrayse schutterij.

mei 22, 2023

De Venrayse schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray heeft een mooie seizoenstart gehad.

Zondag 21 mei 2023 nam het schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan deel aan het eerste bondsschuttersfeest van de schuttersbond Juliana, georganiseerd door het Koninklijke Schuttersgilde Sint Lambertus Helden.
 
In een zonovergoten Helden werden zowel in de optocht en bij de schietwedstrijden zeer mooie resultaten behaald en werd voor het eerst sinds lange tijden beslag gelegd op de ereprijs, die dit keer beschikbaar werd gesteld door de gemeente Peel en Maas.
 
In de optocht werd de eerste prijs behaald als mooiste geheel. De bordjesdrager, Bram Foolen excelleerde naar een tweede prijs, tamboermaître, Mandy van Rhee werd tweede. Tevens werd de marketentstersgroep tweede. Vaandeldrager, Bas Bom excelleerde naar een eerste prijs, evenals het muziekkorps behaalde op het terrein een welverdiende eerste prijs. Bij de solistenwedstrijden behaalden Lisa van Lierop en Gwen Jacobs beiden een tweede prijs. Marco van de Valk behaalde de eerste prijs bij de sappeur.
 
Bij het schieten behaalde de A de derde plaats, nadat het in de vierde kavelronde helaas misging. In de C-Klasse werd de derde prijs behaald en in de D-Klasse overheerste de Venrayse schutterij met de 1e, de 2e, 3e en 5e prijs (Onder voorbehoud).
De felicitaties gaan uit naar Sint Sebastianus Sevenum voor het winnen van het bondsschuttersfeest en verder werd Sint Urbanus Belfeld gecomplimenteerd met hun nieuwe uniformen en een prachtig geheel. Tenslotte dank aan Sint Lambertus Helden, dank voor de mooie organisatie, waarin raakvlakken met de bondsschuttersfeesten 2.0 terug te vinden waren. Op weg naar zondag 18 juni 2023 bij het tweede bondsschuttersfeest te Sint Jan Grubbenvorst.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan
  • Bron artikel: schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan
  • Datum: maandag 22 mei 2023