facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 24, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Militracks-weekend in het Oorlogsmuseum te Overloon

mei 22, 2023
Op 20 en 21 mei heeft de 12e editie van Militracks plaatsgevonden. Oorlogsmuseum Overloon heeft méér voertuigen kunnen strikken dan ooit tevoren. En rupsvoertuigen vormen een groot deel daarvan.
 
Tijdens het Militracks-weekend in het Oorlogsmuseum  te Overloon waren er Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en pantservoertuigen te zien. Deze waren vooral afkomstig van de Duitse Wehrmacht. De Duitse voertuigtechniek was in de jaren veertig vaak kwalitatief beter dan de geallieerde. En bij Militracks is dat te zien geweest. Soms ook letterlijk, want die Duitse voertuigen reden rond op het speciale, anderhalf kilometer lange parcours in het museumpark.
 
In Overloon is Militracks al sinds 2010 een bekend evenement voor historische voertuigen uit heel Europa. Afgelopen jaren zijn daar veel bezoekers op afgekomen, zowel volwassenen als ook kinderen. Juist voor die laatste groep biedt Militracks sinds enkele jaren iets extra’s.
 
Het Overloonse bos was omgetoverd tot een fijn en groen evenemententerrein met horecaplein.
Door de grote drukte ontstonden er op de invalswegen naar Overloon de nodige opstoppingen en files tot aan de A73 toe. Vooral op de zaterdag was dit het geval. De weergoden lieten zich in ieder geval van hun beste kant zien.
 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Albert Hendriks
  • Bron artikel: Albert Hendriks
Gepubliceerd in Overige plaatsen