facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Burgemeester Kompier neemt fairtrade cadeautje in ontvangst

mei 12, 2023

Het is fairtrade week. Venray is al 9 jaar fairtrade gemeente. Een mooie gelegenheid voor de Venrayse fairtrade werkgroep om de Burgemeester, mevrouw Kompier, tijdens het begin van de fairtrade week met een fairtrade cadeautje te verrassen.

De werkgroep feliciteerde haar met het feit dat zij haar hele werkperiode in Venray burgemeester is van een fairtrade gemeente. Dit is haar in haar vorige gemeenten niet gelukt.

Piet Kroft, lid van de werkgroep fairtrade Venray, gaf aan dat in 2011 de fairtrade werkgroep van start is gegaan in samenwerking met de toenmalige burgemeester Hans Gilissen. 3 jaar later ontving Venray de titel. In Venray is het opvallend dat zoveel horecagelegenheden fairtrade koffie en thee schenken. Een hoger percentage dan in de meeste andere gemeenten.

Mevrouw Kompier wees op het belang van eerlijke handel juist nu er zoveel beweging is wereldwijd. Zij ziet eerlijke handel ook als een middel om het aantal vluchtelingen te beperken. Geef mensen in ontwikkelingslanden zelf de mogelijkheid tot eerlijk werk en een eerlijk inkomen.

Zij sprak haar waardering uit voor het werk van de Fairtrade werkgroep en wenste hen veel succes.

De gemeente blijft het goede voorbeeld geven en hoopt dat steeds meer inwoners van Venray dat voorbeeld volgen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Venrayse fairtrade werkgroep

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!