facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’ van start

mei 05, 2023

Even wat extra gas geven, zodat je opschiet? Het lijkt niet de moeite waard om bij stil te staan.

Echter: schijn bedriegt. Als alle automobilisten zich aan de snelheidslimiet houden, neemt het aantal letstelslachtoffers in Nederland met een kwart af. Daarom start maandag 8 mei 2023 weer de campagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’. Deze campagne, richt zich op de bewust-wording van automobilisten, die ondanks dat ze van goede wil zijn toch harder rijden dan toegestaan.

Focus campagne

Automobilisten rijden regelmatig 10 tot 15 kilometer te hard op 30- en 50-km wegen. Vaak omdat ze met het verkeer meegaan of ongemerkt harder rijden dan toegestaan. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar de risico’s zijn behoorlijk groot. Juist op 30- en 50-km wegen zijn veel andere, kwetsbare verkeersdeelnemers aanwezig, zoals fietsers en voetgangers. Automobilisten worden dan ook opgeroepen regelmatig, uiteraard wel met aandacht voor de weg, hun snelheid te checken.

Campagnebeeld

De campagne maakt gebruik van beelden van de meest kwetsbare verkeers-deelnemers (kinderen en ouderen) in combinatie met een verkeersbord.

Uit onderzoek blijkt dat de acceptatie van snelheid beperkende maatregelen groter is als de rechtvaardiging voor die maatregel meteen zichtbaar is. Het campagneconcept helpt mensen om zich meer bewust te worden van hun eigen snelheidsgedrag en het naleven van de limiet.

ROVL

Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! De campagne ‘Hou je aan je snelheidslimiet’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Meer weten over de campagne? Kijk op: www.rovl.nl

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: ROVL

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!