facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
september 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Pluim voor schouwburg Venray

mei 05, 2023

Rob Louwinger-Leys is vorig jaar juli verhuisd van Nijmegen naar Venray. Hij is evenals zijn partner rolstoel gebonden en wil zich in Venray als vrijwilliger inzetten voor de gemeenschap.

Onlangs heeft hij zich aangemeld als vrijwilliger bij Omroep Venray. Hij is erg politiek geïnteresseerd en wil zijn kennis inzetten om de Venrayse politiek van alle zijden te gaan belichten. Vooral wat betreft het gehandicaptenbeleid. In zijn vorige woonplaats was hij jarenlang jaar lid en ook voorzitter van de cliëntenraad van Pluryn. Onlangs heeft Rob met zijn partner een bezoek gebracht aan de Schouwburg in Venray en heeft vanuit zijn rolstoel de klantvriendelijkheid van dit openbare gebouw beoordeeld.

In het navolgende artikel kunt u zijn bevindingen lezen.

Pluim voor schouwburg Venray.

Zaterdag 29 april ben ik voor het eerst in de schouwburg van Venray geweest. Samen met mijn vrouw bezocht ik de show van Richard Groenendijk. Best spannend aangezien we beiden rolstoel gebonden zijn, was het voor ons de vraag of we goede plaatsen zouden hebben. In Nijmegen waar we beiden 10 jaar woonden zaten we altijd helemaal achter in de zaal op de laatste rij.

Dit bleek in Venray anders te zijn, we zaten midden in de zaal op rij 11. We hadden zo uitstekend zicht op het podium. De show zelf werd in ruim twee uur zonder een pauze in een intieme huiselijke sfeer opgevoerd. De zaal was geheel uitverkocht. We lachten veel maar moesten soms ook een brok wegslikken. De show werd nog even onderbroken toen een mevrouw achter ons een hoestbui kreeg waar ze in bleef hangen. Groenendijk zelf kwam toen een glas water brengen. Naast ons zat een vrouw met slechts één been. Groenendijk vroeg haar of ze hem na afloop een staande ovatie wilden geven. De betreffende mevrouw lachte er hartelijk om net als de rest van de zaal.

Tot slot nog een pluim voor de medewerkers van de schouwburg door wie wij snel en erg vriendelijk geholpen zijn. Zowel voor het begin van de voorstelling als ook daarna toen we in de foyer nog wat gedronken hebben. Een zeer geslaagd bezoek wat we in de toekomst zeker gaan herhalen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!