facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Het Pieterpad is jarig en trakteert

april 25, 2023

Het Pieterpad trakteert!

Dit jaar bestaat het Pieterpad 40 jaar, en wie jarig is trakteert. De stichting Pieterpad gaat daarom verjaarsgebak uitdelen aan de Pieterpad wandelaars. Met een mobiel terras nemen de vrijwilligers van de stichting het hele jaar door standplaatsen in langs de route.

Op 28 april zal het Pieterpad Terras ’s ochtends van 10 tot 12 uur te vinden zijn op de etappe Gennep – Vierlingsbeek aan de Groene Streep bij het Quin en ’s middags van 14 tot 16 uur op de etappe Vierlingsbeek - Swolgen aan de weg Elshout in Meerlo. Op 29 april is het Pieterpad terras van 10 tot 12 uur te vinden op de etappe Swolgen – Venlo in de buurt van de Buurtkapel Houthuizen, Houthuizerweg 15 in Houthuizen, en ’s middag van 14 tot 16 uur op de etappe Swalmen - Montfort aan de rand van het Sweeltje langs de Communicatieweg tussen Sint Odiliënberg en Montfort.

Het Pieterpad is de meest bekende wandelroute van Nederland. Het pad werd in 1983 officieel geopend door toenmalig staatssecretaris Piet van Zijl door de onthulling van een wandelwijzer in Vorden, min of meer op de helft van de route. Het pad was direct een groot succes en heeft de toon gezet voor de ontwikkeling van nog veel meer lange-afstand wandelroutes en streekpaden in Nederland.

De route heeft zich in die 40 jaar voortdurend ontwikkeld. Bij de opening in 1983 was het pad nog 460 kilometer lang. Bij het uitkomen van de 10e druk is de lengte gegroeid naar 505 kilometer. Het pad beweegt steeds mee met de veranderingen in de omgeving en het landschap. Steeds zoeken de medewerkers van de stichting Pieterpad weer naar de beste en mooiste paden om kansen te benutten en bedreigingen te pareren. In de laatste druk van de Pieterpad wandelgids is ongeveer 60 kilometer van de route aangepast.

Toos Goorhuis en Bertje Jens zijn indertijd overvallen door het grote succes van hun route. Het Pieterpad heeft vele mensen aan het wandelen gebracht, het moeten er intussen miljoenen zijn geweest. Het pad is een begrip geworden in Nederland. Het lopen van het Pieterpad is inmiddels haast iets geworden wat je eens je leven ‘gedaan moet hebben’.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pieterpad
  • Bron artikel: Pieterpad
  • Datum: dinsdag 25 april 2023

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!