facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Bouwplan voormalig gemeenschapshuis Blitterswijck gaat niet door

april 14, 2023

Het plan voor acht sociale huurappartementen, op de plek van het voormalige bijgebouw van het gemeenschapshuis in Blitterswijck (’t Honk), gaat vanwege financiële tegenvallers niet door.

De gemeente onderzoekt op korte termijn de mogelijkheden voor deze locatie.

 Het gebouw aan Maasweg 5 staat al geruime tijd leeg door de bouw van het multifunctioneel centrum in de kern van Blitterswijck. Een aantal betrokken inwoners heeft plannen gemaakt voor de ontwikkeling van een woongebouw met sociale huurappartementen voor met name senioren op deze locatie. Provincie Limburg en gemeente Venray waren enthousiast over dit plan. De provincie was bereid financieel bij te dragen via een provinciale subsidie. Ook gemeente Venray zou hier een steentje aan bijdragen. Het gebouw en de grond zouden voor het symbolische bedrag van 1 euro aan de initiatiefnemers worden verkocht. Hiermee is het college van burgemeester en wethouders vorig jaar akkoord gegaan.

 Tegenvallende kosten

 Vanwege de constant stijgende bouwkosten en rente is het bouwplan de afgelopen maanden opnieuw doorgerekend. Daaruit blijkt dat het plan financieel niet sluitend is, ondanks de mogelijke subsidies. De lokale werkgroep heeft geprobeerd om in samenwerking met verschillende partijen het plan alsnog financieel mogelijk te maken. Daarnaast is er gekeken naar een aanpassing van het plan. Beiden mochten niet baten. “Helaas moeten we constateren dat het bouwplan nu, onder de huidige omstandigheden en op deze locatie niet haalbaar is”. Aldus Riky Rutten van de werkgroep. Gemeente Venray gaat op korte termijn onderzoeken welke ontwikkelingen wel mogelijk zijn op deze locatie.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Printscreen Google Earth

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!