facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Heroverweeg beslissingen bereikbaarheid zorg

maart 31, 2023

FNV Limburg Noord roept beslissers in de zorg en overheid op tot een heroverweging en bijstelling van ingrijpende besluiten over de bereikbaarheid van de zorg in de regio.

Dit naar aanleiding van een meldpunt van de vakbond.

Woordvoerder Hans Cramer van FNV: 'Begin dit jaar hoorden wij van tal van leden en niet-leden dat zij problemen hadden met het steeds verderaf komen staan van zorgverleners, zoals dokters en tandartsen. Als FNV werkgroep Lokaal Sociaal Beleid Limburg Noord wilden we weten hoezeer dit in de regio leefde. We stelden een meldpunt op internet open en mensen konden ook bij bibliotheek, voedselbank en elders op papier hun ervaringen delen. Dit is door velen gedaan. We ontvingen liefst 159 persoonlijke meldingen.'

De meeste zorgen gaan over de HAP, apotheek en de tandartsen in het weekend en de avond. Ook het ziekenhuis, de huisartsenzorg en de ambulance worden vaak genoemd door de melders.

Met name de slechte bereikbaarheid van de HAP, qua afstand en het bijbehorende tijdverlies is door meer dan de helft van de melders bij de FNV genoemd.

Het rapport met de resultaten van het meldpunt met de ervaringen van inwoners van de vier Noord-Limburgse gemeenten Bergen, Gennep, Venray en Horst aan de Maas wordt aangeboden aan de wethouders en belangenorganisaties.

FNV zal zich blijven inzetten voor de zorg in de regio.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Lokaal FNV
Gepubliceerd in Nieuws