facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Literair Café Venray ontvangt Gerbrand Bakker

februari 27, 2023

Op zondag 12 maart a.s. sluit Literair Café Venray haar reeks schrijversbijeenkomsten voor het seizoen 2022-2023 af met Gerbrand Bakker. Victor Elfring zal de auteur interviewen en ook voor de toehoorders is er ruimte om Gerbrand Bakker vragen te stellen. Gerbrand Bakker (1962) studeert Cultureel Werk in Leeuwarden en Nederlandse taal- en letterkunde, met als specialisatie Historische Taalkunde, aan de Universiteit van Amsterdam. In 2006 voltooit hij de opleiding tot vakbekwaam hovenier. Daarnaast is hij nog schaatsinstructeur en sinds 2007 vaste columnist bij De Groene Amsterdammer.

In 2006 verschijnt zijn literaire debuut Boven is het stil. Voor deze roman ontvangt hij het Gouden Ezelsoor, de Debutantenprijs en Boekdelenprijs 2008 en wordt hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Anton Wachter Prijs en de Libris Literatuur Prijs en bekroond met de International IMPAC Dublin Literary Award. Boven is het stil wordt in 2009 door toneelgroep Het Vervolg uit Maastricht op de planken gebracht en wordt in 2013 door Nanouk Leopold verfilmd. Zijn romans Perenbomen bloeien wit (2007) en Juni (2009) worden eveneens op het toneel gebracht. In de reeks Privé-domein publiceert hij zijn dagboeken Jasper en zijn knecht en Knecht, alleen. Zijn andere non-fictiewerken zijn Rotgrond bestaat niet en De 3 bestaat niet. Zijn roman De omweg (2010) staat op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs en wordt bekroond met de Independent Foreign Fiction Prize, een voorloper van de International Booker Prize, De omweg wordt eveneens verfilmd. Alle romans van Gerbrand Bakker zijn wereldwijd vertaald. In 2022 verschijnt zijn tot nu toe laatste en nieuwste roman De kapperszoon. Op zondag 23 april zal nog de prijsuitreiking van de Raadselige Roos 2022 in Zaal 7 van Hotel Asteria plaatvinden. Op vrijdag 22 september a.s. zal het 30-jarige jubileum van Literair Café Venray in mfc Brukske samen gevierd worden.

Ook de lezing met Gerbrand Bakker vindt plaats in het Theehuis van het Odapark, Merseloseweg 117, 5801 CC in Venray en begint om 11.00 uur. De entree is voor seizoenpashouders gratis. Voor andere belangstellende zijn er kosten aan verbonden.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Literair Café
  • Bron artikel: Literair Café
Gepubliceerd in Nieuws