facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Zelfredzaamheid niet vanzelfsprekend voor alleengaanden

februari 10, 2023

Op donderdag 23 maart 2023 organiseert ZijActief Limburg de Dagen voor Alleengaanden. “Er zijn weinig tot geen andere verenigingen die activiteiten en informatie bieden voor vrouwen die alleen door het leven gaan”, zegt Lenie Waltmans, provinciaal bestuurslid van ZijActief

Limburg. “Bovendien is het thema zelfredzaamheid niet vanzelfsprekend voor deze groep.”

“We vergeten soms dat iemand die alleen door het leven gaat, zich óók alleen kan voelen. Het is niet altijd een bewuste keuze. Onze ontmoetingsdagen hebben een verbindende functie. We merken dat het gevoelens van eenzaamheid vermindert”, aldus Lenie Waltmans. Elk jaar organiseert ZijActief Limburg de Dagen voor Alleengaanden.

Méér dan ontmoeting

Naast een ontmoetingsplatform hebben de dagen een informatief aspect. Lenie Waltmans: “Elke editie zorgen we voor educatie. Dit jaar gaat het over zelfredzaamheid. Juist in deze groep is dat een thema. Zij staan er alleen voor bij veel dagelijkse werkzaamheden zoals het huishouden, klussen, administratie en vervoer. En als je zorg nodig hebt wanneer je ouder wordt, kan dat problemen opleveren.”

Iedereen welkom

Alle alleengaande vrouwen, ongeacht leeftijd of achtergrond, lid of geen lid, zijn van harte welkom op donderdag 23 maart 2023 in Oostrum. Voor meer informatie over het programma en aanmelden zie: www.zijactieflimburg.nl

Over ZijActief Limburg

Met bijna vijfduizend leden in 63 lokale afdelingen is ZijActief Limburg het grootste vrouwennetwerk van Limburg. ZijActief is er voor vrouwen die ondernemend zijn, van aanpakken weten en midden in het leven staan. Bij ZijActief Limburg staan samenwerken, ontmoeten, talent ontwikkelen en het delen van ervaringen centraal. ZijActief geeft hier vorm aan door op zowel lokaal als provinciaal niveau gevarieerde, eigentijdse activiteiten en projecten en themabijeenkomsten te organiseren.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Logo Zijactief Limburg