facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 02, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Pruuf Mar wint LVK finale 2023 cum Laude !

februari 03, 2023

Op vrijdagavond 3 februari vond in een bomvolle pasgebouwde hal van HoexBouw aan de Franklinstraat te Oostrum de 47e finale van het LVK 2023 plaats. De hal was tot de laatste plaats gevuld met feestvierende mensen uit de gehele provincie.

De organisatie van dit LVK lag in handen van de vorstenraad als vertegenwoordiger van alle carnavalsverenigingen uit de gemeente Venray. Vooral de medewerking van de vrijwilligers van Jera Open Air uit Ysselsteyn werd nog speciaal vernoemd vanwege hun grote inbreng en expertise die opgedaan is tijdens de open air-festivals van Jera afgelopen jaren.

Bjorn en Mieke brachten hun lied ‘altied ope’ ten gehore voordat de competitie tussen de finalisten losbarstte.

PruufMar uit Ysselsteyn beet met ‘Ojjem Blieve Hale’ het spits af van de 20 artiesten en groepen. De stemming zat er al meteen goed in. Ook het optreden van Verrekkes Moj uit Venray met “Los van de groond” viel goed in de smaak bij de kolkende massa. Als veertiende trad “GoedZat”uit veulen voor het voetlicht.

Rond 21.35 uur hadden alle artiesten hun optreden afgerond en kon er begonnen worden met het SMS-en op de favoriete liedjes en artiesten. Er kon tot 22.00 uur gestemd worden.

Rond 22.30 uur werd gestart met de puntenverdeling.

Na 2 rondes had Pruuf Mar al 29 punten verzameld en stond bovenaan de lijst. Verrekkes Moj 2 punten en GoedZat 7 punten. Pruuf Mar bleef de volgende rondes goed scoren. Voor de laatste juryronde stond Pruuf Mar nog steeds bovenaan.

Uiteindelijk eindigde na een zinderende finale Pruuf Mar op de eerste plaats met 76 punten. Spik & Span met ‘dao’eindigde als tweede (63 punten) en  ‘Det zeen de feite’ van Oet de maot uit Venlo ls derde geworden met 58 punten.  GoedZat behaalde de  8e plaats met 38 punten en Verrekkes Moj werd 13e met 32 punten.

Na afloop was het groot feest in de feesttempel in Oostrum en de winnaars konden hun geluk niet op. De trofee werd uitgereikt door niemand minder dan de gouverneur van de provincie Emile Roemer.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Rob claessens
  • Bron artikel: Omroep venray
  • Datum: vrijdag 03 februari 2023
  • Tijd: 23.45 uur