facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 02, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

In/uitchecken met betaalpas of creditcard in treinen bij Arriva

februari 01, 2023

Reizen met de treinen van Arriva in Limburg is nog makkelijker geworden. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf vandaag ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. Binnenkort wordt dat ook mogelijk in de bussen van Arriva in Limburg.

Het betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds slimmer, steeds makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink gefaseerd ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen.

In het overgrote deel van Nederland is het al mogelijk om met de betaalpas te reizen, ook bij Arriva. Eind maart is het in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard mogelijk in heel Nederland.

Makkelijk, maar wel even opletten!

Reizen met een betaalpas is heel eenvoudig: precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. Het is belangrijk dat bij het in- en uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard wordt gebruikt. Haal daarom de betaalpas, creditcard of OV-chipkaart uit de portemonnee of pasjeshouder, zodat de gewenste pas wordt gebruikt. Een betaalpas/creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening. 

 Hoe betalen met OVpay?
Treinreizigers in Limburg kunnen vanaf vandaag in- en uitchecken met:

  • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank, of SNS;
  • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS);
  • alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;
  • een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards;
  • en natuurlijk met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

OVpay is in Limburg ook beschikbaar op de grensoverschrijdende treinlijnen van Arriva waar met een OV-chipkaart kan worden gereisd. In de bussen van Arriva in Limburg is het binnenkort ook mogelijk om te reizen met OVpay.

Reisoverzicht

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement
De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven; dat totaalbedrag is zichtbaar voor de reiziger op het betaaloverzicht van de betreffende bank of creditcardverstrekker. Reizigers vinden hun reisoverzicht terug door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.


In- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OVpay Binnen dit programma werken OV-bedrijven, Translink, de OV-autoriteiten en banken samen. De nieuwe betaalvormen in het OV worden gefaseerd ingevoerd in de periode 2021-2024. Gebruiksgemak en betrouwbaarheid staan bij OVpay voorop.

Informatie voor reizigers over OVpay is te vinden op arriva.nl/ovpay.

Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op www.ovpay.nl 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Archief Omroep Venray
  • Bron artikel: Arriva Nederland
  • Datum: woensdag 01 februari 2023