facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Ondersteuning energiekosten voor Venrayse verenigingen, organisaties en ondernemers

januari 27, 2023

Naast inwoners, kunnen binnenkort ook Venrayse verenigingen, maatschappelijke organisaties en mkb-bedrijven aanspraak maken op een extra eenmalige ondersteuning in de gestegen energiekosten.

Deze doelgroepen kunnen een bijdrage krijgen uit het ‘Venray Fonds’ als bestaande regelingen geen uitkomst bieden. Onder bepaalde voorwaarden krijgen zij 50% van de gestegen energiekosten over een periode van zes maanden terug.

Deze week stemde het college in met de subsidieverordening Energiekosten, ofwel het Venray Fonds. De raad neemt op 21 maart een definitief besluit hierover.

Tussen de wal en het schip

Voor inwoners zijn er vanuit het Rijk en gemeente al verschillende regelingen om in de oplopende energiekosten te worden ondersteund. Voor maatschappelijke organisaties, verenigingen en kleine ondernemers ligt dit een stuk lastiger. Om ook hen hierin tegemoet te komen, riep de gemeenteraad het college van B&W afgelopen november via een motie op met een regeling te komen. “We hebben verschillende signalen uit de samenleving ontvangen van verenigingen en ondernemers die in de financiële problemen dreigen te raken door de oplopende inflatie en hoge energiekosten. Om te voorkomen dat zij tussen de wal en het schip vallen, hebben we het Venray Fonds in het leven geroepen. We hopen hen daarmee weer wat lucht te geven”, aldus wethouder Wim de Schryver.

Voorwaarden

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, geldt een aantal voorwaarden. Zo is de regeling uitsluitend bedoeld voor het opvangen van de gestegen energiekosten. Voor een vereniging of maatschappelijke organisatie geldt dat zij gericht moeten zijn op de inwoners van Venray en de pand(en) die ze gebruiken of bezitten, moeten in de gemeente Venray liggen. Ondernemers komen in aanmerking als zij 1 tot 50 personen in dienst hebben, één of meerdere bedrijfspanden in Venray hebben en ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws