facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
maart 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Politie

Start vastelaovend in Venray met exclusief festival

januari 27, 2023

Een storm van kritiek is losgebarsten toen bekend werd dat de horeca in Venray de start van de vastelaovend op zaterdag februari met de Roetsj en het Iensjekke organiseert.

De kritiek spitst zich toe op het feit dat de pleinen in het centrum die dag alleen toegankelijk zijn voor betalend publiek. Tot nu toe werd de Roetsj georganiseerd door de Piëlhaas zonder dat daarbij entree werd gevraagd. Nu blijken de kosten voor de vastelaovesvereniging te hoog zijn geworden vanwege optredende artiesten, podia en beveiliging zodat de horeca de organisatie het van de Piëlhaas overneemt. Het verhogen van de bierprijs om de kosten te dekken was een optie, maar daardoor zouden de bezoekers van café’s eigenlijk ongewild meebetalen voor de festiviteiten op de pleinen. Het heffen van entreegeld stelt de horeca, is de enige manier om uit de kosten te komen. Inmiddels blijken de 8500 entreekaarten inclusief vier consumpties à € 22 uitverkocht. Dat houdt dan wel in dat alle andere carnavalsvierders, die graag op carnavalszaterdag de “oude” Roetsj willen bijwonen, daartoe geen mogelijkheid hebben. Zelfs niet als ze daarvoor hadden willen betalen!

De stichting Burgers van Venray wil via de website www.burgersvanvenray.nl het standpunt peilen van de Venrayse bevolking. Hoe men denkt over dit exclusieve feestje op de pleinen in het centrum.

Zij nodigt u uit om te stemmen op de stelling: Op carnavalszaterdag moeten de pleinen in het centrum vrij toegankelijk zijn.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Logo Burgers van Venray