facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 02, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Nieuwe wensbus Merselo-Vredepeel gepresenteerd

januari 25, 2023
Wensbus Merselo Vredepeel Wensbus Merselo Vredepeel

Onder grote belangstelling werd afgelopen zaterdag 21 januari de nieuwe WENSBUS gepresenteerd voor de organisatie Merselo- Vredepeel. Bij autoverhuurbedrijf De Mulder in Venray- Heide vond dit plaats.

Om de begroting rond te krijgen voor de komende 5 jaar werd er naast de subsidie van de Provincie Limburg gezocht naar sponsoren om het financieel rond te krijgen. Helemaal is het nog wel niet rond maar men kijkt positief vooruit . De nieuwe bus is voor de 21 vrijwilligers een extra stimulans om hun mooie en dankbare werk voort te zetten. Hun klantenkring is voor 80% boven de 60 jaar. Nu er in de nieuwe bus bijvoorbeeld een ingebouwde trap zit ,hoeft het “befaamde krukje “ niet meer 70 keer per week in en uit de bus voor de deur klaar gezet te worden !!

Ook werden er aan de chauffeurs jassen aangeboden dankzij een mooie donatie hiervoor.

Het project WENSBUS MERSELO- VREDEPEEL kan hierdoor nu tot en met het jaar 2027 weer verder met 5 dagen in de week mensen van deur naar deur brengen in hun beide dorpen, en daarnaast ook mensen vervoeren uit Venray en Oostrum.

Met veel enthousiasme werd dan ook de spiksplinternieuwe bus ontvangen door de vrijwilligers- de donateurs- de sponsoren en de gebruikers. De grote belangstelling hiervoor zaterdag bij De Mulder liet zien dat deze organisatie belangrijk is voor het vervoer van vooral ouderen in de Gemeente Venray. Een probleem wat men niet direct kan oplossen, maar samen met de wensbus van Ysselsteyn en de wensauto van Wanssum wordt er wel door alle vrijwilligers alles aan gedaan om dat probleem een beetje mee te helpen oplossen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Herman Zegers
  • Bron artikel: Herman Zegers
  • Datum: woensdag 25 januari 2023