facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
januari 29, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Vacature van de week van Match voor vrijwilligers

januari 17, 2023

Je komt graag in contact met mensen?

Je wilt graag iets voor een ander betekenen?

Je bent op zoek naar werk dat ontzettend veel voldoening geeft?

Je denkt wel eens na over de diepere betekenis van het leven?

Dan komen we graag met je in contact!

 

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg is een vrijwilligersorganisatie die actief in de gemeenten Gennep, Bergen, Venray en Horst a.d.Maas. Een groep van ruim 30 vrijwilligers onder leiding van twee coördinatoren biedt hulp voor de stervende mens en zijn familie, doodgewoon door “er te zijn”.

Het afscheid nemen van geliefden is een emotioneel en zwaar proces, wat we het liefst zelf willen doen. Als dit thuis kan in de eigen vertrouwde omgeving met de gehele familie, kan dat een geweldige steun zijn. Op langere termijn is het vaak voor de gehele familie een verrijking van de herinneringen aan de overledene.

Toch kan deze intentie, bij wat langere duur, een zware last voor de directe naasten worden.

VPTZ kan in deze eindfase hulp bieden met aandacht, nabijheid en ondersteuning aan zowel degene die thuis gaat sterven als aan diens naasten. Op momenten dat daar behoefte aan is, kan een vrijwilliger worden ingezet. Dit geeft de naaste de mogelijkheid om te rusten, een boodschap te doen, op familiebezoek te gaan en dergelijke. Dit kan zowel ’s morgens, ’s middags, ’s avonds als ’s nachts.

Is dit werk iets voor jou?

Er zijn geen specifieke opleidingseisen. Je moet je wel kunnen aanpassen aan de situatie. Je neemt als het ware de “kleur” van het huis aan. Integriteit, kunnen luisteren en aanvoelen wat de situatie van je vraagt zijn eigenschappen die nodig zijn om dit werk te kunnen doen.

VPTZ biedt alle een basiscursus aan, waarin diverse facetten van het werk in de terminale fase aan bod komen. Daarnaast worden er regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd .

Je wordt in overleg met de coördinator ingepland voor een inzet. De frequentie hiervan is afhankelijk van het aantal hulpvragen dat er binnenkomt. Je kunt zelf bepalen in welk deel van het werkgebied van VPTZ -NNL je ingezet wilt worden.

 

Lijkt het je wat? Neem contact op met één van de coördinatoren via 06 55790271 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Match voor vrijwilligers
  • Bron artikel: Match voor Vrijwilligers
  • Datum: dinsdag 17 januari 2023