facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
januari 29, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Vrijwilligersmedaille voor brandweerman Juan van Helden

januari 10, 2023

Vrijdagavond 6 januari ontving brandweerman Juan van Helden uit handen van burgemeester Leontien Kompier de vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid voor zijn 25 jaar lange verdiensten voor het brandweerkorps Venray.

Van Helden heeft vele functies uitgeoefend bij de Venrayse brandweer. Naast brandweerman was hij in het verleden ook brandweerchauffeur en instructeur/oefenleider. Momenteel is hij bevelvoerder, maar deze maand neemt hij afscheid als vrijwilliger van brandweerkorps Venray.

Van bedrijfsbrandweer naar gemeentebrandweer
Van Helden is op 1 januari 1998 begonnen bij brandweer Venray en was in die periode ook actief bij de bedrijfsbrandweer van Rank Xerox. Daar organiseerde en jureerde hij onder andere de brandweerwedstrijden. Bij gemeentebrandweer Venray bekleedde hij naast zijn hulpverlenersfunctie ook de rol van penningmeester in de personeelsvereniging.

Aanpak natuurbrandpreventie
Als preparatist gedetacheerd vanuit Rank Xerox bij de gemeentebrandweer heeft Van Helden zich ook beziggehouden met de wijze waarop natuurbrandbestrijding grootschalig en multidisciplinair kunnen worden aangepakt.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Datum: dinsdag 10 januari 2023