facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
november 30, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Een hand vol jubilarissen bij het gilde uit Geijsteren

november 14, 2022

Op maandag 7 november 2022 hield het Koninklijk Sint Willibrordusgilde haar jaarvergadering. 's Avonds komen de gildebroeders in de Willibrorduskapel in het Geijsterse bos bijeen om het einde en begin van een nieuw gildejaar te vieren middels een avondmis.

 Zeven november is immers de sterfdag van patroonheilige Sint Willibrordus. Voor de gildebroeder is dit een bijzonder moment, de viering in het bos, afgelegen, donker en stil.

Na de mis in de kapel wordt de viering voorgezet met de jaarvergadering in gildehuis Zaal de Kei. Hier sloten zij het jaar af en werden de jubilarissen gehuldigd. Dit jaar vierden ze het 40-jarige jubileum van Joost de Weichs de Wenne, Jan Peeters en Cor Jakobs, het 50-jarige jubileum van Jan Kleeven en 60-jarige jubileum van gildebroeder en keizer Hay Boom. Al met al een mooie vergadering waar onder het genot van een vaatje bier de jubilarissen geëerd werden en een ludieke fotoreportage van het voorgaande gildejaar getoond werd.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gilde Geijsteren
  • Bron artikel: Gilde Geijsteren