facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
november 30, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

RedWednesday: De Grote Kerk kleurt bloedrood

november 14, 2022

Veel kerken in het land kleuren op woensdag 23 november bloedrood om aandacht te vragen voor de vervolgde christenen wereldwijd.

De diensten in de kerk op die dag (ook in Venray) worden gevierd tot intentie van de mensen die om hun geloof worden vervolgd én voor hun vervolgers. Kerk in Nood wil zo samen met de parochies bewustzijn creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder christenen worden vervolgd.

Wereldwijd worden christenen in meer landen vervolgd en lastiggevallen dan welk ander geloof ook. Priesters worden vermoord, gelovigen worden ontvoerd, christelijke vrouwen worden verkracht en gedwongen hun geloof te verloochenen, kerken worden ontheiligd en gemeenschappen worden gedwongen te vluchten. Met #RedWednesday roept Kerk in Nood op tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Bisdom Roermond