facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Sinterklaas intocht in Venray!

november 04, 2022

Sinterklaas komt weer naar Nederland en natuurlijk ook naar Venray. Zondag 13 november wordt de Goedheiligman traditioneel ontvangen met een intocht.

“Dit jaar is er na de intocht geen aansluitend feest en treffen met Sinterklaas. Dat doen we namelijk op (koop)zondag 27 november in de gemeentetuin. Het gilde is ontzettend blij dat ze dit jaar voor alle kinderen van Venray weer een mooi Sinterklaasfeest mogen organiseren. Hopelijk komen de Venrayse kinderen massaal Sinterklaas toezingen en -zwaaien.” zegt Loes van de Ven – Kersten van het plaatselijke Sint Nicolaasgilde.

Intocht

De intocht start die zondag 13 november vanuit SV Venray om 14.00 uur en gaat via de route: Sportlaan, St. Antoniusstraat, Monseigneur Verrietstraat, St. Antoniusstraat, Kruisstraat, Paterslaan, Patersstraat, Grote Straat, Grote Markt, Markstraat, Schoolstraat, Henseniusplein, Leeuwstraat en eindigt in de Henseniusstraat.

Net als vorig jaar zijn er dit jaar na de intocht geen activiteiten op de Grote Markt. In plaats daarvan komt Sinterklaas zondag 27 november weer naar het centrum van Venray en zijn er dan activiteiten voor kinderen in de gemeentetuin (via het stadspark bij de Grote Kerk te bezoeken).

Sinterklaasactiviteiten in gemeentetuin

Uiteraard heeft Sinterklaas een fijn ‘thuis’ in Venray. Je kunt zijn slaapkamer bekijken in de etalage van de Rabobank. De weken na de intocht zijn er nog verschillende momenten waarop je de Sint en/of zijn pieten in het centrum van Venray tegen komt. Namelijk, zaterdag 19 november, 26 november en 3 december. Tijdens de traditionele koopzondag, 27 november, zijn er uiteraard ook pieten in het dorp én staat de activiteit in de gemeentetuin op het programma. Daar kunnen kinderen van alles doen samen met de pieten én ze kunnen daar Sinterklaas ontmoeten, want die loopt ook gezellig door de tuin en het centrum. Vorig jaar waren er voor het eerst activiteiten in de gemeentetuin en dat is zowel Sinterklaas als de kinderen in Venray goed bevallen. Dit jaar koppelt het Sinterklaasgilde deze activiteit los van de intocht. Zo zijn er meerdere momenten dat de kids Sinterklaas in het centrum kunnen zien én zijn de bezoekersaantallen in de gemeentetuin waarsachijnlijk wat beter verspreid over de middag.

Wil je niets missen van de Sinterklaasactiviteiten in Venray houd dan www.sinterklaasinvenray.nl en de Facebookpagina www.facebook.com/SinterklaasVenray1 goed in de gaten.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Sint Nicolaasgilde Venray
Gepubliceerd in Nieuws