facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Gemeente Venray plaatst komende maanden 45 laadpalen

oktober 17, 2022

Steeds meer bewoners en bezoekers van de gemeente Venray rijden elektrisch. Niet iedereen kan op eigen terrein laden. Daarom worden er meer openbare laadpalen geplaatst. Hiermee stimuleert de gemeente de verduurzaming van mobiliteit.

Laadpalen plaatsen
Zoals in januari 2021 aangekondigd, laat de gemeente Venray de komende jaren laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen. Dit om elektrisch vervoer te stimuleren en voorbereid te zijn op de toekomst. De eerste fase is uitgevoerd, fase 2 komt eraan.
 
Goede verspreiding
Vattenfall – tot 2030 eigenaar van de palen – zorgt voor een goede verspreiding van de openbare laadpalen. Op dit moment staan er ruim 60 openbare laadpalen. De komende maanden komen er verspreid over de gemeente 45 laadpalen bij zodat een dekkend netwerk ontstaat.
 
Ter inzage
De door Vattenfall voorgestelde locaties zijn met de betrokken dorps- en wijkraden besproken en beoordeeld. Op dit moment is het verkeersbesluit met alle locaties gepubliceerd.  
 
Gratis aanvragen
Een ieder die behoefte heeft aan een openbare laadpaal kan deze gratis bij Vattenfall aanvragen mits er nog geen in de omgeving staat.
 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: MrsBrown via Pixabay
Gepubliceerd in Nieuws