facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 07, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Koninklijke Onderscheiding voor Corry de Fretes-Kiriwenno

oktober 15, 2022

Tijdens een benefietavond voor de Molukse gemeenschap, op zaterdag 15 oktober 2022, heeft burgemeester Leontien Kompier mevrouw Corry de Fretes-Kiriwenno (96) mogen verrassen met een Koninklijke onderscheiding voor haar verdiensten voor de samenleving.

Lid in de orde van Oranje-Nassau

Mevrouw De Fretes-Kiriwenno is al meer dan 50 jaar actief voor de Molukse Evangelische kerk in Venray. Al die jaren heeft zij zich op een hartverwarmende en zorgzame manier ingezet voor de kerk. Zo was zij ruim 30 jaar zondagschoolleidster, 20 jaar secretaris van de kerk en ruim 19 jaar leider van het koor. Ook was ze jaren lid van het schoolbestuur. Mevrouw De Fretes-Kiriwenno mag zich vanaf 15 oktober 2022 Lid in de orde van Oranje-Nassau noemen.

Moederfiguur

De Fretes-Kiriwenno is de moederfiguur van de Molukse gemeenschap in Venray: 'onze tante Corry'. Als oudste Molukse inwoner van Venray is zij een zeer gerespecteerd lid van de gemeenschap. Naar aanleiding van de viering van 70 jaar verblijf van Molukkers in Nederland, heeft een vertegenwoordiger van de Molukse gemeenschap het initiatief genomen om deze Koninklijke onderscheiding aan te vragen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: fotograaf Saskia Hoedemakers