facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Bibliotheek organiseert lezing over watersnoodramp Limburg

oktober 06, 2022

Op maandagavond 31 oktober is Patrick van der Broeck, dijkgraaf Waterschap Limburg te gast bij de Bibliotheek in Venray. Hij verzorgt op uitnodiging van LGOG Kring Venray en bibliotheekorganisatie BiblioNu een lezing over de watersnoodramp 2021 in Limburg.

Zijn lezing wordt gehouden in het kader van de Maand van de Geschiedenis. In 2022 is het thema van de Maand van de Geschiedenis ‘Wat een ramp!’. De voordracht gaat over een van de grootste rampen die recent in Limburg hebben plaatsgevonden: de watersnood in 2021. Een ramp die niemand had voorzien. Een ramp met grote gevolgen voor mens, natuur en bebouwde omgeving. Een ramp die uitvoerig geëvalueerd is. Niet alleen de verwoestende kracht van de watersnoodramp wordt belicht, maar ook de creativiteit, samenwerking en innovatie die uit een vreselijke gebeurtenis kunnen voortvloeien. Wat komt er allemaal kijken bij een ramp naast reddingswerkers, media en ramptoerisme? Hoe gaat men weer over tot de orde van de dag, met de herinneringen aan de rampzalige gebeurtenissen en tegenspoed in het hoofd? Welke lessen worden achteraf getrokken?

De lezing vindt plaats op maandagavond 31 oktober om 19.30 uur in de Bibliotheek Venray. Aanmelden voor deze lezing is gewenst (vol = vol) en kan via de website van BiblioNu: biblionu.nl/activiteiten

Aanvullende informatie

  • Bron foto: LGOL Kring Venray
  • Bron artikel: BiblioNu
Gepubliceerd in Nieuws