facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Voortgang project Oostverbinding Venray

oktober 06, 2022

De werkzaamheden aan de NoordOostverbinding zijn na de bouwverlof weer in volle gang en op sommige plekken zijn er al werkzaamheden afgerond. Het groenplan voor fase 1 ligt ook klaar. De werkzaamheden concentreren zich momenteel voornamelijk rondom het kruispunt van Medisch centrum Antoniusveld en in de parkzone van het Vincent van Gogh terrein. In de afgelopen weken zijn het asfalt en oude fundatielagen verwijderd en is de riolering volledig aangelegd. Er zijn twee bushalteperrons gemaakt en lichtmasten geplaatst.

In de week van 17 t/m 23 oktober wordt asfalt aangebracht vanaf de Kwikfit tot net voorbij Medisch Centrum Antoniusveld en ook het fietspad dat door het park loopt wordt dan geasfalteerd. In de week erna, 24 t/m 30 oktober, wordt de bovenste laag asfalt voor het gehele projectgebied aangebracht. Vanwege deze werkzaamheden is het gehele projectgebied voor korte tijd afgesloten voor al het verkeer. Hierna wordt de wegmarkering aangebracht en de verkeersborden geplaatst. Rond midden november moet alles klaar zijn. Het weer is hierbij bepalend. Bij teveel neerslag kan geen asfalt aangebracht worden. Hierdoor kan de planning bijgesteld worden.

Groenplan fase 1
Ter bevordering de biodiversiteit laat de gemeente in het gehele projectgebied diverse bomensoorten aanplanten en niet slechts één soort. Geïnteresseerden kunnen op www.venray.nl/project-oostverbinding het groenplan bekijken. Degene die het plan niet digitaal kunnen bekijken wordt de mogelijkheid geboden om hierover een afspraak in te plannen via het algemene nummer van de gemeente, tel. (0478) 52 33 33. In het aankomend plantseizoen zal het groen aangeplant worden.

Vervolgplanning
Na onderzoek blijkt dat de afwatering van de onderdoorgang van de A73 in de Henri Dunantstraat onvoldoende capaciteit heeft. Hierdoor is de technische uitwerking complexer dan men verwachtte en zal daarom naar een later moment in de uitvoering geschoven worden. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de beste uitwerking van dit deel van het tracé is. Deze zal dan als 5e fase worden uitgevoerd. Fase 2 kan ondanks deze constatering gewoon uitgevoerd worden en wordt momenteel dan ook voorbereid en zal nog dit kwartaal aanbesteed worden. De geselecteerde aannemer zal de plannen begin 2023 uitvoeren.

Voor een compleet overzicht van de verschillende fases van de Oostverbinding zie: www.venray.nl/project-oostverbinding.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws