facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
november 30, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Homyra Samim uit Venray winnaar Trots op mijn buurt

september 26, 2022

Tijdens Burendag op 24 september overhandigde Jürgen Smits, manager Mens en Maatschappij van Wonen Limburg een cheque aan Homyra Samim uit Venray. Samim won de ‘Trots op mijn buurt 2022’ prijsvraag van woningcorporatie Wonen Limburg.

Veiligheid in de straat
Samim is ontzettend trots op haar wijk Brukske en de straat waarin zij woont. Er worden van allerlei leuke activiteiten georganiseerd in de wijk, voor jong en oud. Iets minder enthousiast is zij over de verkeersveiligheid in haar straat. Auto’s razen in hoge snelheid voorbij. Het prijzengeld wil Samim daarom graag besteden aan het veiliger maken van haar straat. Smits is blij dat Samim is gekozen tot winnaar van de Buurtwinkel Venray. “Ik vind het mooi dat Samim zo trots is op haar wijk Brukske en dat zij zich bekommert om de verkeersveiligheid in haar straat. We gaan samen met haar en de gemeente bekijken welke oplossingen mogelijk zijn.”

Prijsvraag Trots op mijn buurt
Het was de tweede keer dat Wonen Limburg de prijsvraag Trots op mijn buurt organiseerde. Bewoners werden opgeroepen om te vertellen waarom zij in een geweldige straat of de allerleukste buurt wonen. Of waarom zij de meest fantastische buurtgenoten hebben. Het idee hierachter is om te laten zien dat in heel veel wijken en buurten in Limburg bewoners op een fijne manier met elkaar samen wonen. Dat dit zo is, blijkt wel uit het grote aantal inzendingen. Wellicht brengen de winnaars andere mensen op ideeën om hun wijk of buurt nog mooier en gezelliger te maken.Wonen Limburg heeft zeven buurtwinkels verspreid over de hele provincie. Per buurtwinkel koos de jury een winnaar uit. De jury bestond uit bestuurder Ger Peeters, Leon Beugels namens de huurdersorganisaties, een bewoner en een medewerker van Wonen Limburg. De inzendingen werden beoordeeld op inhoud, creativiteit en besteding van het prijzengeld.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Wonen Limburg
  • Bron artikel: Wonen Limburg