facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
september 27, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Uitdagende paardensport in Ysselsteyn

september 08, 2022

In het weekend van 1 & 2 oktober 2022 vinden er in de Ysselsteynse bossen langs de Middenpeelweg traditiegetrouw de Samengestelde Wedstrijd (SGW) plaats van PSV Ysselsteyn. Een samengestelde wedstrijd bestaat uit 3 onderdelen, te weten dressuur, springen en natuurlijk de spectaculaire cross. Deze cross voert de ruiter of amazone door het bos over veelal natuurlijke hindernissen, die in een hoog tempo worden overwonnen.

De deelnemers komen vaak uit het hele land, van jong tot oud, van kleine pony tot groot paard, je ziet ze allemaal voorbij komen in Ysselsteyn. Er gaat heel wat training aan vooraf om met succes deel te kunnen nemen aan deze wedstrijd. Doordat er diverse rubrieken verreden kunnen worden is SGW Ysselsteyn ook voor de beginnende ruiters en amazones toegankelijk. Naast verschillende beginnersrubrieken, worden ook de reguliere rubrieken B/L/M en Z (pony’s) verreden. Het programma start 1 & 2 oktober rond 8.30 uur en zal duren tot het einde van de middag. Met de zwaarste rubrieken op zaterdag en de lagere rubrieken op zondag.

Het is absoluut de moeite waard om een kijkje te komen nemen. De toegang en parkeren is geheel gratis en iedereen is van harte welkom!

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: odD fotografie
  • Datum: donderdag 08 september 2022