facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
maart 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Politie

Nieuw kookboek ‘Venrayse Favorieten’ feestelijk gepresenteerd

september 05, 2022

Er is een nieuw kookboek in wording: ‘Venrayse Favorieten’. Kiwanis Club de Rooyse Ladies ontving aan het begin van het jaar hiervoor veel recepten van amateurkoks, elk vergezeld met een mooi verhaal. Samen met vijf Venrayse chef-koks is hieruit een selectie van ruim 50 mooie recepten gemaakt. Op zaterdag 8 oktober wordt dit bijzondere kookboek tijdens een feestelijke lancering in de Schouwburg van Venray gepresenteerd. Het kookboek kan dan ook gekocht worden.

Met de oproep eind vorig jaar, kregen de Rooyse Ladies de gelegenheid een kijkje te nemen in de keukens van veel (oud-)Venraynaren. Een aantal recepten zijn al vele generaties in de familie, andere zijn meegenomen van reizen over de hele wereld. Het is een mooie variatie geworden van voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Op dit moment wordt, samen met enkele lokale professionals, de laatste hand gelegd aan het frisse en moderne kookboek.

Het goede doel
Er wordt die middag ook uitgebreid aandacht gegeven aan het goede doel. Er wordt een leuke loterij gehouden waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.
De Rooyse Ladies ondersteunen met de opbrengst van het kookboek het kunstencentrum Odapark in Venray voor de realisatie van een speelkunstwerk voor en door kinderen van de gemeente Venray. Kunstenaars Krista Smulders en Michiel Ubels maken een kunstwerk voor kinderen dat niet alleen bedoeld is om naar te kijken maar waar ook mee op gespeeld kan worden. Vanaf begin 2021 hebben al veel kinderen hun input hieraan gegeven door een berg aan ideeën aan te leveren. De kunstenaars zijn met schoolklassen in workshops aan de slag gegaan om deze ideeën te ontwikkelen tot een ontwerp dat begin 2023 in het Odapark gebouwd kan worden.

Feestelijke lancering

Op zaterdag 8 oktober zal het eerste exemplaar van Venrayse Favorieten tijdens een feestelijke en muzikale lancering overhandigd worden aan een speciale gast.
De organisatie verklapt nog niet wie dat is. Iedereen is welkom tijdens dit evenement in de schouwburg. Het programma vindt plaats in de foyer en begint om 16.00 uur. Bezoekers krijgen zo ook de kans kennis te maken met enkele amateurkoks. De Rooyse Ladies zorgen deze middag zelf voor enkele hapjes. Als verrassing voor de amateurkoks worden die middag de favorieten van de chef-koks bekend gemaakt.

Toegangskaartjes voor de lancering zijn te boeken via www.schouwburgvenray.nl. Degene die niet aanwezig kunnen zijn tijdens de feestelijke lancering, kunnen het kookboek alvast reserveren via www.kiwanisderooyseladies.nl.

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Kiwanis Club De Rooyse Ladies
  • Bron artikel: Kiwanis Club