facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
maart 30, 2023
     
kijk live kijk live luister live

Politie

Minifestival over dementie: "Samen op Pad"

september 05, 2022

Kerngroep Venray Dementievriendelijk organiseert in samenwerking met Alzheimer Noord-Limburg op zaterdag 17 september tussen 11 en 17:00 uur een minifestival genaamd “Samen op Pad”. Het festival, dat plaatsvindt op het Schouwburgplein, is vooral bedoeld voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en hun naasten, maar ook overige belangstellenden zijn van harte welkom.

Er staan kraampjes van verschillende zorg- en welzijnsinstellingen uit de regio. Bezoekers kunnen er informatie krijgen over zaken als begeleiding, hulp aan huis, dagbehandelingsmogelijkheden en dagbestedingsactiviteiten.

Verder kan men tijdens het festival kennis maken met het bestaande aanbod aan ondersteunings- en ontspanningsmogelijkheden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, zoals de mantelzorgmakelaar, de duofiets, de danssalon en het Alzheimer Café. Ook wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als dementie en muziek, dementie en kunst en het belang van beweging en sport. Een aantal koren zorgen die middag voor een muzikale omlijsting.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Julita via Pixabay