facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
september 27, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Inzittenden zweefmolen kermis Venray geen schuld aan incident

augustus 18, 2022

Kort na het incident met de zweefmolen op de kermis op 8 augustus berichtte de gemeente Venray dat de oorzaak van het incident mogelijk het gevolg was van het trekken aan takken door inzittenden. Inmiddels is duidelijk dat het incident op geen enkele manier is veroorzaakt door de inzittenden van de zweefmolen. Het eerdere bericht was dan ook voorbarig en ongegrond.

Excuses aan slachtoffers
De gemeente vindt het heel vervelend dat slachtoffers daarmee het gevoel hebben gekregen zelf schuld te hebben aan het ongeluk. Daar is dus geen sprake van. De gemeente heeft hiervoor inmiddels excuses aangeboden aan de slachtoffers.

Incident
Op maandagavond 8 augustus zijn 15 personen lichtgewond geraakt in de Euro Flyer, een zweefmolen die sinds 7 augustus op de Grote Markt in het centrum van Venray stond. De inzittenden hebben nazorg gekregen van de gemeente en waar gewenst van slachtofferhulp. Na het incident is de zweefmolen niet meer opengegaan.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray