facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
september 27, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Grote brand Macroweg onder controle

augustus 18, 2022

De grote brand die vanaf woensdag 19.45 uur bij houtverwerkingsbedrijf Martens Eko in Venray woedde is onder controle. Verwacht wordt dat het nablussen nog zeker tot donderdagmiddag zal duren. Zo laat de Veiligheidsregio Limburg-Noord weten op Twitter. 

Dit is de tweede grote brand bij het houtverwekingsbedrijf in Venray in één maand tijd. Op 21 juli brak er aan de andere kant van het pand ook al een grote brand uit. Er ontstonden daarbij stofexplosies waardoor de achtergevel eruit werd geblazen. Ook nu zijn weer explosies gehoord.

Bij de brand, werden 80 brandweerlieden ingezet waaronder uit de omliggende korpsen van Kessel, Wessum, Belfeld en Lottum. Ook uit Roermond, Weert en Geleen kwam assistentie.
Vanwege het gevaar, grip 2, kon de brand niet van binnenuit bestreden worden. Met vier hoogwerkers en een drone team van brandweer Chemelot, Geleen, werd dan ook getracht de brand onder controle te krijgen. Deze konden echter niet verhinderen dat het dak van de loods instortte. De brand sloeg niet over naar de andere loodsen ook raakte er niemand gewond.

De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk rond 03.30 onder controle. Om dat het nablussen nog voortduurt blijft een gedeelte van de Macroweg tot in de loop van donderdagmiddag nog afgesloten voor al het verkeer. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Edward-Media
  • Bron artikel: Edward-Media /Veiligheidsregio Limburg-Noord