facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Midsummer Magic in Meerlo

februari 07, 2024

Van 23 tot 30 juni dit jaar staat in Meerlo een groot cultureel festival op stapel. Een festival met muziek, dans, theater en film niet alleen voor Meerlo, maar de hele regio wordt erbij betrokken.

Het festival heet Midsummer Magic een naam die refereert aan het legendarische Midsummer Popfestival wat 50 jaar geleden gedurende enkele jaren in Meerlo werd gehouden.

Het doel is “Ontmoeten en Verbinden” en “Iedereen doet Mee“.

Midsummer Pop had in de 70-er jaren een positieve invloed op de inwoners van Meerlo-Wanssum. Bijna alle verenigingen hielpen mee met de organisatie. Van bewaking tot sanitair poetsen huisvesting, horeca etc..

De grote drommen festivalgangers en “hippies” uit het hele land overvielen aanvankelijk de argwanende dorpsbewoners. Dit sloeg al snel om naar hartelijkheid en wederzijds begrip. De latere festivals werden door het dorp omarmd.

Verschillende harmonie- en fanfareorkesten uit de gemeenten Horst aan de Maas en Venray.

Diverse zanggroepen, muziekgroepen, coverbands, koren en dansgroepen, theater en scholen zijn bij de optredens betrokken.

Zoals gezegd: “Iedereen doet Mee” Hiervoor zijn er activiteiten die worden ondersteund door Gilde opleidingen, Synthese, Mee. Ook de basisschool en jongere sociëteit Merlin zijn er bij betrokken.

Het festival begint op zondag 23 juni met de feestelijke opening van een tentoonstelling met film en archiefmateriaal over Midsummer Pop. In deze week zijn er middagen voor KBO, theatervoorstellingen op zaterdagavond is er een concert gepland met een bekende coverband.

Deze week wordt afgesloten met de grote finale festival-dag op 30 juni

.Midsummer pop Meerlo1

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Midsummer magic Meerlo
  • Bron artikel: Midsummer magic Meerlo
Gepubliceerd in Overige plaatsen