facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Verkenning gebiedsontwikkeling Dorperpeel

januari 03, 2024

Horst aan de Maas, Waterschap Limburg, provincie Limburg en grondeigenaren rond de Dorperpeelweg in America verkennen gezamenlijk de herontwikkeling van een 300 hectare groot gebied met water- en droogteproblemen.  

De intentieovereenkomst is al besloten, met focus op natuurdoelen, klimaatbestendige inrichting van de bufferzone rond Natura 2000-gebied Deurnsche Peel & Mariapeel, en perspectief voor de agrarische sector.Transitie van landbouwgebied is vereist. Ambitie van Horst aan de Maas is 50% klimaatneutraal in 2030.

Verkenning omvat meervoudig ruimtegebruik, inclusief zonne-energie. Partijen onderzoeken integrale gebiedsontwikkeling en hebben de 'Werkgroep Dorperpeel' opgericht met vertegenwoordigers van gemeente, provincie, waterschap en initiatiefnemers (Samenwerkingsverband Dorperpeel).

Verschillende scenario's zullen zorgvuldig worden overwogen na bijeenkomsten met omwonenden en belanghebbenden. De werkgroep overweegt een digitaal platform voor informatieverspreiding, terwijl bewoners op de hoogte worden gehouden via brieven en lokale media. Vragen kunnen gesteld worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Dorperpeel
  • Bron artikel: Dorperpeel
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Overige plaatsen