facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Gemist kijk live luister live

Spektakelstuk in Asten Heusden loopt niet goed af voor Merselo.

juni 05, 2023
Op zondag 3 juni speelde SV. Merselo een bijzondere wedstrijd.

Voor het eerst in de clubhistorie speelde Merselo een wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Ondanks het warme weer kon Merselo terugkijken op een prima wedstrijd, waarbij ongelukkige tegendoelpunten de basis vormden voor het verlies.

Merselo startte in de eerste 10e minuten sterk en probeerde onder de druk van Asten Heusden uit te spelen. Voornamelijk Jordy Wismans was deze middag in vorm en was een plaag voor de verdediging van Ondo. De terechte 0-1 kwam ook tot stand door middel van een goede actie van Jordy die zijn tegenstander voorbij dribbelde en zijn harde voorzet met links kon Damian Bruijsten eenvoudig binnen tikken. 0-1 na 12 minuten. SV Ondo zette hierna flink aan. Door een miscommunicatie tussen Kevin Poels en Ahmad Qurishi kon de spits van Ondo uithalen echter Bram redde schitterend en voorkwam zo de vroege 1-1. De 1-1 viel alsnog en Ondo had daar hulp voor nodig van de scheidsrechter. Bij een ingooi van Ondo ging Tom Michels een luchtduel aan echter de spits van Ondo kopte de bal van 10 centimeter op zijn arm. Terwijl de grensrechter doorspelen riep, dacht de scheidsrechter daar kennelijk anders over en legde de bal op de stip. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten. Hierna ging het gelijk op en neer en beide ploegen kregen de kansen om weer op voorsprong te komen. Een vrije trap van Damian werd net onder de lat weggetikt, en een corner van Jordy Wismans werd door Ahmad Qurishi terug gelegd op de 5 waar Roel Verkoijen net tekort kwam om de bal binnen te tikken. De 2-1 viel echter aan de andere kant en daar ging een goede aanval aan vooraf. De bedreven spits van Ondo ontving een perfecte steekbal en rondde met buitenkant voet uitstekend af. 2-1 na 33 minuten spelen. 3 minuten voor rust kreeg Tom Michels nog een vrije schietkans vanuit de 16, echter zijn inzet vloog over. De ruststand was dan ook 2-1

Na rust probeerde Merselo op jacht te gaan naar de 2-2. Ondo werd teruggedrongen echter tot grote kansen kwam Merselo niet. Merselo bleef aandringen en het was smaakmaker Jordy Wismans die met een schitterende individuele actie de 2-2 maakte. Jordy kapte zijn tegenstander uit en vanuit de hoek van de 16 krulde hij de bal in de kruising. Schitterend doelpunt. 2-2 na 66 minuten. 5 minuten later was het echter alweer 2-3. Na een ingooi van Ondo kon de bal te eenvoudig worden voorgebracht waar de spits vogel vrij stond om de bal binnen te tikken. De eerste inzet kon nog worden gekeerd door Bram van Soest, echter hij was kansloos op de rebound. 5 minuten later was het alweer gelijk. Daar ging een vrije trap aan vooraf die door Damian Bruijsten bij de 2e paal werd gelegd waar Ahmad Qurishi vrij stond om de gelijkmaker binnen te koppen. Na de drinkpauze bleef Merselo jacht maken op de voorsprong, waar wellicht een verdedigender opstelling wellicht meer voor hand lag. Niettemin had Merselo een grote kans op de 3-4. Na een ingooi kon invaller Robin van Dijck vrij op de keeper af. Waar wellicht zelf afdrukken een betere optie was, gaf Robin de bal voor waarbij een grote kans verloren ging. Merselo kreeg de deksel op zijn neus in de 82e minuut. De middenvelders van Ondo kregen teveel ruimte om te combineren waarbij uiteindelijk wederom hun gedreven spits in stelling werd gebracht. Alles wat deze spits aanraakte deze middag veranderde in goud. Ook zijn rolletje a la Edward Linskens verdween rollend door de benen van Bram van Soest over de lijn. 3-4 met nog 10 minuten te spelen. Merselo probeerde met een 3–4-3 wederom een gelijkmaker te forceren, echter tot grote kansen kwam men in de slotfase niet meer. Uitgeput stortte men ter aarde na 94 minuten spelen en Merselo is uitgeschakeld voor de nacompetitie. Na afloop namen de frustraties de overhand, waarbij het ook nog enigszins onvriendelijk werd in de catacomben.

Ondanks de nodige frustraties werd na de wedstrijd het seizoen toch feestelijk afgesloten in de kantine. Een mooi en lang seizoen was het zeker, waarbij ook de nodige spelers afscheid gaan nemen. Zoals bekend speelden Ahmad Qurishi en Bram van Soest vandaag hun laatste wedstrijd. Hetzelfde geldt voor de trainersstaf Stef van Asten en Gijs die na maar liefst 5 seizoenen afscheid nemen van SV Merselo.