facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray

Gemist kijk live luister live

Merselo wint van Sambeek en pakt ticket voor nacompetitie

mei 30, 2023
Merselo heeft zich gerevancheerd van de blamages tegen zowel GFC/Lottum en Heijen.

Op een zonnige pinkstermiddag werd Sambeek eenvoudig met 0-2 verslagen. Hoewel de score veel hoger had kunnen c.q moeten uitvallen, was de 0-2 winst voldoende voor een plek in de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Over een week neemt Merselo het op tegen de plaatselijke SV Ondo uit Asten-Heusden. In verband met blessures en spelers die op scherp stonden, trad Merselo deze middag met een gewijzigde opstelling aan tegen Sambeek. In een 3-4-3 speelden Jelle Nijenhuis en Roel Verkoijen op het middenveld, waardoor Robin van Dijck samen met Daan Hendriks op de flanken speelden.

Merselo dicteerde vanaf het begin het spel. Sambeek zakte ver terug en concentreerde zich alleen op het verdedigen. Ondanks het verdedigende spel, creëerde Merselo minimaal 3 uitspeelde kansen in de 1e helft. De eerste kans was voor Damian Bruijsten. Zijn inzet van dichtbij werd gekeerd door de keeper. Even later kon Robin van Dijck na een splijtende pass van achter alleen op de keeper af. Zijn inzet verdween echter naast. Na een corner van Jordy Wismans kon Daan Hendriks de bal vrij bij de 2e paal binnenkoppen. Zijn inzet belandde echter in de handen van de keeper. De laatste kans was voor Kevin Poels. Na een hoge steekbal van Daan Hendriks kon Kevin Poels ook vrij op de keeper af echter zijn inzet met links was te zacht. Daarentegen gaf Merselo niets weg in de 1e helft waardoor ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Sambeek was niet in staat om tot een fatsoenlijke kans te komen en Merselo was slordig in de afronding. Ook stond de 2e helft in het teken van afscheid van diverse spelers aan beide kanten. De 1e speler die aan de beurt was, was Bram van Soest die na 60 minuten werd gewisseld voor Joris Peeters die eveneens afscheid neemt en na dit seizoen gaat keepen bij Merselo 3. Bram van Soest werd onder een staande ovatie en knalvuurwerk van Kaj Michels gewisseld. Vlak na deze wissel kwam Merselo gelukkig op 0-1. Jordy Wismans werd in de 16 aangespeeld en kapte zijn tegenstander uit. Zijn inzet met links kon niet worden gekeerd door de keeper van Sambeek waardoor Daan Hendriks de bal kon binnentikken in een lege goal. Merselo verzuimde even later om de wedstrijd te beslissen. Een voorzet van Damian Bruijsten in de 72e minuut werd door Daan goed ingekopt maar de keeper pareerde zijn inzet. De 0-2 volgende alsnog in de 80e minuut en daar ging een goede aanval aan vooraf. Roel Verkoijen werd aangespeeld op het middenveld en zijn mooie steekbal kon nog net worden aangeraakt door Kevin Poels die nu wel scoorde. Zijn punter rolde binnen. In de laatste fase van de wedstrijd kregen Jordy Wismans en Damian Bruijsten nog grote kansen om de stand naar 0-3 te tillen, maar 0-2 was uiteindelijk de eindstand. Merselo liet na om de wedstrijd met grote cijfers te winnen, terwijl aan de andere kant geen enkele kans werd weggegeven.

Na afloop werd er een bescheiden feestje gevierd in de kantine. Als gevolg van de overwinning van DSV op SVEB, was Merselo dus zeker van nacompetitie voetbal. Een mooie beloning voor het fantastische seizoen waarbij de basis voor de nacompetitie werd gelegd in de 2e seizoenshelft met 6 overwinningen op rij. Een kampioenschap was helaas net te veel gevraagd, maar Merselo mag trots zijn dat zij tot het einde heeft gestreden om het kampioenschap. Het toetje volgt komende zondag al, waarbij SV ONDO uit Asten-Heusden de tegenstander zal zijn. Bij een eventuele overwinning volgt de week daarop een finale tegen een tegenstander uit de 3e klasse. Ondanks dat het piept en kraakt binnen de selectie van Stef van Asten met de nodige blessures en pijntjes, is het nacompetitievoetbal toch een mooie afsluiter van het seizoen. Merselo verlengt het seizoen met minimaal een week, en wie weet volgt er nog een ongekende finale.. Volgende week zondag om 14:30 in Asten-Heusden een mooie pot op het programma waarbij temperaturen worden verwacht van 25 graden. Gaat Merselo op deze zonnige middag stunten? Bijzijn is meemaken en supporters we rekenen op jullie!!