facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Daan I nieuwe prins van Rooj

januari 14, 2023

Zaterdagavond is tijdens de nieuwe opzet van de Prinsenproklemasie en Hazepaeper, Rooj dat kumt goed uut, Daan Janssen uitgekomen als Prins Daan I. Samen met zijn adjudanten Bas de Keijzer en Koen Mijnster gaat hij deze vastelaovend voorop.

IMG 20230114 WA0008

Prins Daan I (32 jaar) is geboren en getogen Venraynaar, is samen met Rachel, en heeft de vastelaovend met de paplepel ingegeven gekregen. Hij is actief geweest bij verschillende commissies van de Piëlhaas, was in 2019 boerenbruidegom van zijn bruid Maartje en is lid van de Raad van XI. Tot vorig jaar was hij lid van de gemeenteraad en gaf hij les op het Raayland College. Sinds juni is hij wethouder bij de gemeente Venray.

Adjudant Bas (de Keijzer, 28 jaar) woont samen met zijn vriendin Marlou.

Bas is leerkracht basisonderwijs op BBS De Vuurvogel in Helmond en in zijn vrije tijd erg actief binnen de vereniging. Hij heeft net als Daan en Koen zijn eerste stappen gemaakt bij Tienermök. Momenteel is hij actief binnen de commissie Boerebrulleft en maakt hij samen met Klaas Manders de Piëlhaas Pôdkast. In 2019 was hij getuige in het boerengezelschap.

Adjudant Koen (Mijnster, 32 jaar) werkt als leerkracht basisonderwijs bij Openbare Jenaplanschool de Keg in Venray. Hij is samen met zijn vriendin Renee. Koen is binnen de vereniging al heel wat jaren betrokken binnen commissies als Tienermök en Liedje. Daarnaast is hij lid van de Raod van XI en was hij opperboer in het boerengezelschap van Daan en Maartje. Maar de meeste mensen kennen hem waarschijnlijk als (vastelaoves-) zanger en DJ.

In september 2020 werd Daan door de Pielhaas gevraagd of hij Prins van Rooj wilde worden. Ondanks de onzekere tijd en de verwachting dat de vastelaovend anders gevierd zou worden, was het antwoord overtuigend ‘Ja’. Echter op de avond dat zijn adjudanten gevraagd gingen worden werd er een lockdown afgekondigd. Duidelijk was dat vastelaovend 2021 geen doorgang kon vinden. Een jaar later konden zijn adjudanten wel worden gevraagd en werden de voorbereidingen weer hervat. Tot het moment dat Nederland weer in lockdown kwam en ook de vastelaovend 2022 hoogstwaarschijnlijk niet door kon gaan. Gelukkig kon het feest toch voor een gedeelte gevierd worden, maar voor het uitkomen van het trio was het te laat. Prins Jeroen I en zijn adjudanten Mark en Wilco hebben de honneurs met verve waargenomen.

Nu is het dan eindelijk zover. Na bijna twee en een half jaar mogen Prins Daan I en zijn adjudanten Bas en Koen los, met als motto: Al gòn de daag òs maej te vlug, vastelaovend kumt âltied terug.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroepvenray
Gepubliceerd in Archief Vastelaovend