facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

D’n 27ste Gaolde Hedsbuul is voor Gerrit Michels!

januari 13, 2023

Gerrit is in Heide, in het huis van Messe Jan, geboren als derde kind uit een gezin van tien. Hij is de zoon van Sef en Miet Michels.

Een echte Hedse jongen dus, die in 1980 trouwde met Marlien Muijsers, die ook in Heide geboren en getogen is. Ze kregen vier kinderen en zijn op dit moment opa en oma van twee kleinkinderen.

Waarom krijgt Gerrit dit jaar d’n “Gaolde Hedsbuul”?

Vanwege de indrukwekkende lijst aan taken die hij als vrijwilliger in Heide, Leunen en Venray heeft gedaan, lees deze ‘már efkes’ hieronder.

Van 1982 tot 1985 nam Gerrit met enkele andere personen het initiatief om een tennisclub voor Leunen, Veulen en Heide op te richten.

In 1966 ging Gerrit in Leunen bij de voetbalclub en is tot op heden nog steeds lid van SV Leunen. Hij was, toen zijn drie zonen voetbalden, drie jaar lang jeugdleider op de zaterdagen. Hij was acht jaar bestuurslid en vanaf 1995 tot heden staat Gerrit regelmatig op zondagmiddag bij de ingang van het Leunse sportpark om de entreegelden te innen. Hij was ook nog een jaar leider bij de korfbalclub waarbij zijn dochter speelde. In 2016 kreeg Gerrit van SV Leunen de gouden speld van verdiensten voor zijn inzet voor deze voetbalclub.

Van 1993 tot 2000 is hij lid geweest van de medezeggenschapsraad van de lagere school Sint Bernadette.

Van 1999 tot 2011 was Gerrit voorzitter van Sportstichting LVH. De Sportstichting beheert en is eindverantwoordelijk voor sportpark “t Klaverblad” in Leunen van voetbal, korfbal en tennis. Hij werd hiervoor in 2011 benoemd tot erelid. Van 2003-2009 was Gerrit vanuit ons dorp jurylid bij het Sportgala Regio Venray.

Bij de Hedsbuülen was Gerrit vijf keer op carnavalsdinsdag ambtenaar van de Burgerlijke Stand die het boerenbruidspaar in de onecht verbond.

Op dit moment is Gerrit vanaf 2009 vrijwilliger bij verschillende verenigingen en organisaties: bij het Limburgs Landschap, bij Uilenwerkgroep Maas en Peel, medeoprichter en voormalig voorzitter van de Dorpscoöperatie, voorzitter van Stichting Leefbaarheid Heide. Bij “Stichting Doen” afdeling houtbewerking begeleidt Gerrit jongeren van 10-13 jaar en vanaf 2020 is hij vrijwilliger bij Groenploeg Heide en bestuurslid van de ‘Mudhunters’ (fietsclub Venray).

Daarbij heeft hij nog diverse andere hobby’s zoals: tuinieren, mountainbiken, wandelen en houtbewerking.

Daarnaast heeft Gerrit ook nog tijd gehad om met een echte baan van het leven te genieten.

Bij dit alles heeft hij de ondersteuning en medewerking gehad van zijn lieve schat Marlien. Veel dank hiervoor.

Dit is met recht een indrukwekkende lijst te noemen en Gerrit heeft d’n 27ste “Gaolde Hedsbuul” dan ook meer dan verdiend. Op zondagmiddag 15 januari 2023 wordt deze door prins Sef 1e aan hem uitgereikt in de Gelderkoel in Heide.

De uitreiking van de Gaolde Hedsbuul door Prins Sef 1e is dit jaar een echte familieaangelegenheid, de vader van Gerrit Michels heet ook Sef en de neef als prins doet de uitreiking aan oom Gerrit.

Iedereen is van harte welkom om Gerrit, en natuurlijk ook zijn vrouw Marlien, te komen feliciteren met deze hoogste Hedse Vastelaovesonderscheijjing.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: C.v. “De Hedsbuülen” Heide
Gepubliceerd in Archief Vastelaovend