facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 03, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Gerrit Jeuken ontvangt gouden knol van CV ’t Knölleke Leunen

december 26, 2022

Na de feestdagen zal Carnavalsvereniging ,,’t Knölleke” uit Leunen de Gouden Knol; de hoogste onderscheiding die zij kent, uitreiken aan Gerrit Jeuken voor zijn grote verdiensten binnen de Leunse gemeenschap.

 Gerrit werd geboren in het oude Brukske als kind van een klompenmakers familie met in totaal 12 kinderen.

hebben In 1980 trouwde Gerrit met Anny, ze kregen 3 zoons Bart, Gijs en Daan, en inmiddels zijn ze trotse grootouders van 7 kleinkinderen.

In 1965 is Gerrit begonnen met voetballen in Leunen, hij was spelend lid tot 1985. Ook was hij 20 jaar jeugdleider, en was hij vlagger en hulpcoach.

Van beroep was Gerrit buschauffer en heeft daarom mening jeugdlid tijdens een uitje naar de eredevisiewedstrijden gereden.

Op dit moment is hij vrijwilliger onderhoud sportpark en op zaterdag in de kantine. Ook is hij vrijwilliger bij de groenploeg.

Toen Gerrit begon met voetballen was het clubhuis bij “Jepke”, daar stond dan een jukebox en mocht je voor een kwartje 3 plaatjes draaien. Gerrit draaide altijd maar 2 plaatjes en dat was dan marsmuziek.

Daardoor werd er aan hem gevraagd kom bij de fanfare en zo gezegd zo gedaan. In 1968 is hij lid geworden van blaaskapelt Knölleke. Later werd de naam veranderd in Die Frülichen Rübensammler. Hiervan is Gerrit tot 1998 lid geweest. In deze periode is hij secretaris en penningmeester geweest.

 In augustus 1984 was de eerste Heimat avond, Gerrit was hiervan een van de oprichters en was voorzitter van de organisatie tot 1994.

 Verder is hij 2e Reservedirigent bij het harmonieorkest, en al 50 jaar spelen lid.

Gerrit opent en sluit al heel veel jaren De Baank bij de wekelijke repetitie van de harmonie. Zorgt dan ook voor het natje en droogje van iedereen. Ook tijdens serenades, concerten, communie, 4-daagse enz. is Gerrit diegene die het eerst aanwezig is bij De Baank om te zorgen dat iedereen terecht kan.

Bij dit alles is Gerrit ook wel een horecaman, tapper bij festiviteiten van onder andere carnaval, kermis en de harmonie.

 Vandaar dat de carnavalsvereniging besloten heeft om Gerrit de Gouden Knol uit te reiken.

 

Dit alles zal plaatsvinden op zaterdagavond 7 januari 2023 om ± 19.00 uur voorafgaand aan het liedjesfestijn.

Direct na de uitreiking krijgt iedereen de gelegenheid om de nieuwe Gouden Knoldrager te feliciteren.

Gerrit, van Harte Gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: CV ’t Knölleke Leunen
  • Bron artikel: CV ’t Knölleke Leunen
Gepubliceerd in Archief Vastelaovend