facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
oktober 03, 2023
     
kijk live kijk live luister live

230404 oekraïne LHO MR 320x100px1

Prinsenpaar der Huibuuke in Overloon 2023: Prins Joep I & Prinses Loes!

november 13, 2022

Op vrijdag 11 november was het dan eindelijk weer zover: Vör de Kerk op ’t Plein. Op een zonovergoten 14 Oktoberplein vierden ruim 3000 feestelijk uitgedoste bezoekers de aftrap van de Carnaval.

Aangezien het festival inmiddels een regionaal karakter heeft, waren het met name de op ons dorpsplein aanwezige Huibuuke die niet alleen benieuwd waren naar de vele artiesten die hun opwachting maakten, maar toch zeker ook naar de onthulling van ons nieuwe Prinsenpaar. Het eerste (officiële) carnavalspaar na twee ‘prinsloze’ jaren.
Rond de klok van 15.00u werd hun lange wachten beloond en werd het nieuwe Prinsenpaar onthuld: Prins Joep I & Prinses Loes heersen deze Carnaval over het Huibuukeland.

Prins Joep (Weerts) is 32 jaar en een geboren en getogen Huibuuk. Nota bene zoon van Prins Henk I (1984). Hij en Prinses Loes (Weerts-Verberkt, 28 jaar) wonen op D’n Hof. Hier hebben zij enkele jaren geleden een huis gebouwd samen met persoonlijk adjudant Paul van Kempen en zijn Naomi.
Joep is in het dagelijks leven werkzaam bij Manders Automation waar hij leiding geeft aan de afdeling Mechanische Engineering. Loes werkt bij Stichting Dichterbij als Woon- & Ambulant Begeleidster.

Joep en Loes zijn geen onbekenden voor de Huibuuke. Al negen jaar zijn zij lid van onze Raad van Elf. Een tijd waarin ze veel mensen hebben leren kennen en vriendschappen hebben opgedaan. Dat zij nu zelf voorop mogen gaan is de spreekwoordelijke kers op de taart!

De yell van Joep zal luiden:
Dit jaor zal ’t òns nie kulle,
En kunne weej de glaas gelukkig wer vulle.
Mit Prins Joep en dizze Raod van Elf,
Löpt de Carnaval ien Loën gewoën van zelf!

Meer informatie over het carnaval vindt u op de website van de Carnavalsvereniging van de huibuuke op (facebook.com/huibuuke) of op  http://www.huibuuke.nl/

foto albert hendriks 11 11 2022 13

foto albert hendriks 11 11 2022 7

foto albert hendriks 11 11 2022 5

foto albert hendriks 11 11 2022 15

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Albert Hendriks
  • Bron artikel: Overloon Nieuws
  • Datum: zondag 13 november 2022

Wij kunnen een steuntje in de rug gebruiken, wil jij ons helpen?


Met SponsorKliks kan je een financiële bijdrage leveren aan Omroep Venray zonder dat het jou een cent extra kost! 

Bestel online een gerecht naar keuze bij bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Omroep Venray ontvangt hiervoor geld in de clubkas. Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar ons.

Mee doen kost je nogmaals...niets!

SponsorKliks, gratis sponsoren!