facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Bespaartip; combineren kun je leren!

oktober 06, 2023

Het zijn dure tijden, dit geldt praktisch voor alles en iedereen. Van belastingen die maar verder omhoog schieten, tot de premie van je verzekeringen. Maar ook de gewone boodschappen in de winkel worden steeds duurder. Besparen is dan ook meer een topic, dan dat het ooit eerder was. Online vind je dan ook de meest uiteenlopende bespaartip, van boodschappen pakken uit de laagste schappen tot het opzeggen van allerhande abonnementen. Maar er zijn ook nog minder bekende bespaartrucs die vervolgens wel daadwerkelijk verschil kunnen maken. Welke dat zijn? Dat lees je in dit blog. Alvast een tipje van de sluier; combineer meer!

Vergelijk je rijk

Naast dat combineren een goede bespaartip is, is vergelijken dat ook. Wanneer je deze twee combineert zit je helemaal goed. Er zit namelijk bij veel vaste lasten nogal een behoorlijk verschil in kosten. Aan welke zaken je dan moet denken? Denk bijvoorbeeld aan abonnementen voor tv en internet. Wanneer je deze abonnementen onderling vergelijkt én combineert kun je vaak al tientallen euro’s per maand besparen. Tv en Internet abonnementen zijn namelijk in veel gezinnen een hoge kostenpost, die vaak los van elkaar worden afgesloten. Door te kijken welke internet en tv abonnementen je in één pakket kunt afsluiten, en ook deze onderling goed te vergelijken zul je in 9 van de 10 gevallen concluderen dat er een veel voordeligere optie mogelijk is. Mobiele abonnementen? Die kun je soms óók in een paar klikken erbij afsluiten. 

Combineer nóg meer

Naast het combineren van tv, internet en mobiele abonnementen zijn er nog andere opties mogelijk. Zaken die heel slim zijn om te combineren zijn diverse verzekeringen. Want wanneer je deze kosten optelt, kun je ook niet anders dan concluderen dat daar maandelijks nogal wat geld naartoe gaat. Vaak bieden verzekeraars een pakket aan waarmee je alle -of in ieder geval veel- verzekeringen combineert, en waarbij je dan direct korting krijgt. Dit is bijvoorbeeld gezinskorting bij de zorgverzekering, of juist korting omdat je je opstal- en inboedelverzekering combineert. Probeer zoveel mogelijk verzekeringen in één pakket te vatten en je zult zien dat dit behoorlijk wat geld (maar ook administratief gedoe!) scheelt. 

Ga samen!

Nog een combinatie van kosten wat behoorlijk voordelig kan zijn, is het afsluiten van abonnementen bij bijvoorbeeld sportscholen. Wanneer je als tweede gezinslid een abonnement neemt bij dezelfde sportschool, zul je vaak al snel zien dat dit aanzienlijk scheelt. Nog meer gezinsleden die hiervoor wel te porren zijn? De korting zal snel nog verder toenemen. Dit geldt niet alleen bij sportscholen, maar ook bij reguliere sportclubs zoals voetbalverenigingen is dit vaak het geval. Dus ga gezellig samen en geniet ook nog eens van lekkere korting.

Kortom, een bespaartip waar je weinig tot niets van gaat merken is het slim combineren van zaken. Of het nu je verzekeringen oversluiten naar één aanbieder is, of het combineren van diverse tv, telefoon en internetabonnementen. Het gaat allemaal serieus schelen qua kosten, geld wat je ongetwijfeld op een hele andere manier wel beter kunt besteden. Of niet?

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)