facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 08, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Je woning op laten knappen in Venray

oktober 05, 2023

Je woning opknappen is een ontzettend leuk project! Hoe mooi is het om de kans te krijgen om je woning nog fijner te maken en nog beter aan te laten sluiten op je woonwensen. Of het nu gaat om je interieur vervangen, je dakbedekking aanpakken of het schilderen van de buitenkant van je woning; je hebt er de juiste hulpmiddelen bij nodig. Daarom bespreken we in dit blog de twee hulpmiddelen die je in ieder geval nodig gaat hebben als je je woning wilt opknappen: dakladders en rolsteigers.

Veilig het dak op met een dakladder

Wil je aan de slag met je woning in Venray, dan is toegang tot het dak vaak nodig. Een dakladder kan daarbij uitkomst bieden. Of je nu je dakpannen wilt vervangen, je goten wilt schoonmaken of gewoon een inspectie op hoogte wilt uitvoeren; een dakladder is eigenlijk onmisbaar. Maar wat maakt een ladder een dakladder? Dakladders zijn voorzien van haken die je over de nok van je dak kunt hangen, waardoor je een stabiele en vooral veilige klimroute over je dak creëert. Wie veilig het dak op wil, maakt dus gebruik van zo’n dakladder. Wat dan wel van belang is, is het juiste gebruik van de dakladder. Veiligheid is immers van het grootste belang. Zorg er daarom voor dat de ladder stevig en strak tegen je dak ligt en vergrendeld is voordat je begint met klimmen en klauteren. Het is niet lastig, maar wél belangrijk. Wil je nog een stapje verder gaan op het gebied van veiligheid? Draag dan een bouwhelm of andere soort helm en eventueel een veiligheidsharnas als jij dat nodig vind voor jouw project. 

Soorten rolsteigers voor je woning in Venray

Als je je woning flink onder handen wilt nemen dan is een rolsteiger ook aan te raden. Maar er zijn verschillende soorten rolsteigers, dus hoe maak je de juiste keuze? Onze tip is om vooral te kijken naar de vereisten van jouw project. Bedenk je bijvoorbeeld goed hoe hoog je wilt gaan, hoeveel ruimte je om je huis heen hebt, hoeveel werkruimte je op de steiger nodig hebt en hoeveel mensen tegelijkertijd op de steiger moeten staan om aan het huis te werken. Door hier goed bij stil te staan kun je vooraf inschatten hoe hoog, breed, groot en sterk de rolsteiger voor jouw project moet zijn. Kamersteigers zijn bijvoorbeeld handig als je binnenshuis wat wilt aanpakken, bijvoorbeeld het schilderwerk bij het plafond. Wil je echter de buitengevel renoveren of bijvoorbeeld het houtwerk in de nok van je woning vernieuwen? Dan is een traditionele rolsteiger aan te raden. Deze hebben ook vaak een groter platform dan kamersteigers en bieden zo ruimte voor meerdere mensen of bijvoorbeeld gereedschap en bouwmaterialen. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je steiger voldoet aan alle veiligheidsnormen en dat de steiger wordt opgebouwd zoals de fabrikant het heeft voorgeschreven, welke steiger je ook kiest. Daarmee minimaliseer je het risico op vallen en kun je met vol vertrouwen op hoogte te werk gaan!

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)