facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

De verschillen tussen dunpleister en renovlies behang

september 19, 2023

De verschillen tussen dunpleister en renovlies behang

Wanneer je thuis aan de slag gaat met het opnieuw inrichten van je woning of je woning toe is aan wat renovatie, dan zijn de muren vaak een ondergeschoven kindje. Ontzettend zonde, want juist met de muren kun je allerlei kanten op. Zo kun je kiezen voor een gladde afwerking, maar is het ook heel goed mogelijk om te kiezen voor een sierpleister met een patroon. Kortom, mogelijkheden genoeg dus. Wat namelijk het voordeel is aan de muren, is dat het je praktisch geen extra ruimte kost, iets wat bij een nieuwe tafel, stoel of decoratie wel het geval is. Wel is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de muren glad zijn voordat je ze gaat behangen. Dit kun je doen door ze te laten aansmeren met dunpleister, maar kun je ook kiezen voor renovlies behang. Nu heb je met behangklaar nieuwbouw het voordeel dat je hier niet over hoeft na te denken. Wat de verschillen tussen deze beide zijn, leggen we je hieronder verder uit.

Dunpleister

Dunpleister is een hoogwaardig materiaal dat gebruikt wordt om wanden en plafonds te egaliseren en af te werken. Het wordt vaak toegepast bij nieuwbouw- of renovatieprojecten. Dankzij de dunnere laagdikte zorgt dunpleister voor een zeer strakke en gladde afwerking, waarbij oneffenheden in de ondergrond worden verwijderd. Dit maakt het ideaal voor moderne interieurs waarin minimalisme en perfectie centraal staan. Bovendien biedt dunpleister de mogelijkheid om na goed te zijn gedroogd, geschilderd te worden. Hierdoor kun je de gewenste kleur en uitstraling creëren die perfect past bij jouw interieur. Zo kun je dunpleister aanbrengen op vrijwel alle ondergronden, zodat je eigenlijk iedere ondergrond glad kunt maken om deze vervolgens te behangen om te sausen.

Renovlies behang

Renovlies behang, ook wel glasvliesbehang genoemd, is een populair alternatief voor traditioneel stucwerk of behang. Het bestaat uit een combinatie van fijne glasvezels, waardoor het een sterke en duurzame structuur heeft. Renovlies behang wordt vaak toegepast bij renovatieprojecten of in ruimtes waar extra bescherming tegen scheuren en kleine oneffenheden gewenst is. Het voordeel is, dat de droogtijd van behang natuurlijk een stuk korter is, dan wanneer je kiest voor dunpleister. Zo kun je vaak al dezelfde dag de muur voorzien van de gewenste kleur. Belangrijk is wel dat het behang op de juiste manier wordt aangebracht en dus niet zomaar door iedereen kan worden gedaan. Op het moment dat dit niet goed gebeurt, zie je dit namelijk direct terug. Kies dus voor een vakman, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt.

De juiste keuze

Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat je kiest voor hetgeen dat het beste bij de situatie past. Renovlies behang is bijvoorbeeld perfect voor het wegwerken van kleine oneffenheden, terwijl dunpleister ook direct een decoratief effect heeft. Wat je daarom ook vaak ziet, is dat er bij de wat grovere oneffenheden wordt gekozen voor dunpleister, aangezien je de dikte van de laag zelf kunt bepalen. Gaat het om wat minder oneffenheden, dan volstaat renovlies behang. Twijfel je wat voor jou specifieke situatie het beste is, zorg er dan voor dat je advies inwint van iemand met kennis van zaken.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..