facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Hoe zorg je dat je je huis veilig achterlaat tijden je vakantie

augustus 10, 2023

Ga je binnenkort lekker even op vakantie, dan is je huis natuurlijk, mits er niemand achterblijft, gedurende deze periode volledig onbewoond. Niet direct een probleem, maar wel iets om goed over na te denken. Vooral tijdens de vakantieperiode, waar een groot deel van de mensen niet thuis is, zien we namelijk dat het aantal inbraken flink stijgt. Logisch ook, want de kans dat een inbreker iemand aantreft is vrij klein. Toch zien we, dat ondanks de vele waarschuwingen, veel mensen hun huis toch niet helemaal veilig achterlaten. Zo blijft er een raampje op zolder op een kier staan en laten ze vaak de poort open of een afvalbak tegen de garagedeur staan, waardoor het voor een inbreker wel heel eenvoudig wordt gemaakt om naar binnen te gaan. Om ervoor te zorgen dat ook jij je huis veilig achterlaat tijdens je vakantie, hebben we een aantal handige tips voor je.

Zorg dat alle ramen en deuren gesloten zijn

Een belangrijke en ook makkelijke tip om je huis veilig achter te laten tijdens de vakantie is ervoor te zorgen dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn. Controleer goed of er geen ramen openstaan of dat er geen deuren op een kier zijn blijven staan. Zorg er ook voor dat alle sloten het ook goed doen en vervang eventueel versleten sloten voor extra veiligheid. Daarnaast is het verstandig om eventuele reservesleutels uit het zicht en op een veilige plek te bewaren, zodat potentiële inbrekers ze niet gemakkelijk kunnen vinden. Wat je namelijk vaak ziet, is dat vooral gezinnen met kinderen vaak een vaste plek in de tuin hebben waar ze de sleutel neerleggen. Zorg er dus voor dat deze zijn weggehaald, zodat je het een inbreker niet heel erg gemakkelijk maakt om naar binnen te kunnen gaan.Wil je nu ook tijdens je vakantie je spullen veilig kunnen meenemen, dan is een rietentas kopen die voorzien is van een rits een verstandige keuze.

Gebruik een dynamische timer

Je kent ze vast nog wel, van die timers die je tussen een lamp en het stopcontact deed en vervolgens kon instellen op een vaste tijd. Dat werkt tegenwoordig natuurlijk niet meer. Zorg er daarom dus ook voor dat je een dynamische hebt, die je kunt laten verspringen en iedere dag op een ander tijdstip zorgt dat de lampen aangaan. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat ze willekeurig aan of uitgaan tussen 22.00 en 23.00 ‘s avonds. Inbrekers worden namelijk ook steeds slimmer en zullen direct doorhebben wanneer twee avonden achter elkaar de lampen stipt om 22.30 uitgaan. We snappen dat dit misschien niet de leukste uitgave is voordat je op vakantie gaat en je liever online een strandtas met rits shopt, maar het hoort er wel bij als je je huis veilig wilt houden.

Laat je buren weten dat je op vakantie bent

De meeste mensen hebben vaak wel goed contact met de buren. Hoe handig is het dan dat de buren even een oogje in het zeil houden voor je, terwijl jij geniet van een heerlijke vakantie. Afhankelijk van hoe goed jullie band is, zou je ze ook kunnen vragen om de post weg te halen en zelfs de planten water te geven. Je zult namelijk zien dat wanneer je je huis er bewoonbaar uitlaat zien , de kans op inbraak een stuk kleiner is, dan wanneer je alles potdicht doet voordat je vertrekt. Inbrekers zullen namelijk nooit direct toeslaan, maar je huis meestal eerst een paar dagen goed observeren, zodat ze kunnen zien of er een patroon te ontdekken is. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je bij thuiskomst een geforceerde voor- of acherdeur aantreft.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..