facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

De beste ideeën om je kleine terras te decoreren

juni 02, 2023

Heb je een huis met een terras, dan mag je je gelukkig prijzen! Ook al is het maar een klein terras, je hebt toch een buitenruimte waar je op elk gewenst moment van het jaar van kunt genieten. Gebruik je terras voor je kleine ontbijt of om je lichaam te laten opwarmen door de zon of je terrasverwarmer. Het inrichten van kleine terrassen moet met aandacht gebeuren en je moet gebruik maken van tips en trucs om de ruimte die je hebt optimaal te benutten. In dit artikel worden een paar tips uitgelicht die je direct kunt uitproberen.

Verlichting

Een van de elementen die het meeste succes heeft als het gaat om terrasdecoratie , en ook hier maakt het niet uit of je een klein of groot terras hebt, maar dat vergeten we vaak, is verlichting. Het is niet meer dan logisch dat we overdag gebruik maken van daglicht, maar zomeravonden zijn ideaal op het terras. Verlichting heeft ook het effect dat de ruimte groter lijkt dan hij in werkelijkheid is.

Decoratie

Met deze tip creëer je een veel groter terras dan het in werkelijkheid is. Met behulp van een paar trucjes lijkt het alsof je interieur niet gescheiden is van je exterieur. Dit kun je doen door aan beide zijden dezelfde kleuren of hetzelfde soort versieringen te gebruiken. Als je geïnteresseerd bent in het toepassen van deze techniek, maar je weet niet hoe, aarzel dan niet om contact op te nemen met experts voor het decoreren van je kleine terras.  

Functioneel meubilair

We noemden al de minimalistische stijl van decoreren, en dit geldt ook voor het selecteren van terrasmeubilair. Ze moeten functioneel zijn en bij voorkeur elke hoek van je ruimte vullen voor optimaal gebruik. Een kleine tafel kan ook de plek zijn waar je je dekens neerlegt, en een klaptafel kan op je terrasleuning worden geplaatst voor wat extra ruimte.

Minimalistische stijl

Als we het hebben over minimalistische stijl, verwijzen we naar het kiezen van alleen objecten en accessoires die basic zijn. De wet van het minimalisme zegt: minder is meer. Daarom kies je voor je terras beter functionele elementen die je dagelijks gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor klapstoelen, en deze wegzetten in een hoek van het terras of balkon als je ze niet gebruikt. Een andere optie zijn kussens. Ze nemen geen extra ruimte in beslag.

Planken

Ja, planken zijn absoluut een must als het gaat om het decoreren van kleine terrassen. Met planken aan de muren kun je kleine planten, kleine souvenirs of andere kleine decoratiestukken toevoegen. Plankjes kun je bijvoorbeeld gebruiken om een ​​klein fonduestel of een kleine barbecue in op te bergen. Eventueel kun je ook je terrasverwarmer gas er plaatsen. 

Planten

Elke buitenruimte heeft planten nodig om een ​​bepaalde balans te creëren, maar bij zowel een klein als een groot terras moet je oppassen dat je niet overdrijft. Een optie is om alleen kleine planten toe te voegen, of je kunt kiezen voor ranken of klimplanten, omdat deze minder ruimte innemen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)