facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

6 tips om een inboedel opslag optimaal te gebruiken

juni 06, 2023

Of je nu verhuist, van woning wisselt of gewoon meer spullen hebt dan je comfortabel kunt opbergen, opslageenheden kunnen ongelooflijk handige opties zijn. Als je eenmaal hebt besloten om een ​​inboedel opslag te huren, zijn er tal van dingen die je kunt doen om de ruimte te maximaliseren, je bezittingen te beschermen en gemoedsrust te hebben. Lees verder voor enkele handige tips voor het gebruik van een opslag Aalsmeer. Zo weet je precies hoe je optimaal gebruikt van deze opslagruimte! 

Gebruik pallets 

Je wilt ervoor zorgen dat al je items te allen tijde van de vloer worden gehouden. Vocht van de grond kan je bezittingen aantasten en het weer is onvoorspelbaar - er is geen garantie dat regen of smeltende sneeuw niet onder de deur door zal sijpelen. Het is daardoor een goed idee om bijvoorbeeld het meubilair in je inboedel opslag niet op de grond neer te zetten, maar juist op pallets. Zo weet je zeker dat water je meubels niet beschadigen. 

Label alles

Ook al weet je wat er in je opslagruimte gaat, de kans is groot dat die details na enkele weken of maanden een beetje wazig worden. Bespaar jezelf het gedoe van het doorzoeken van ongemarkeerde dozen, tassen en planken door alles wat in de unit gaat te labelen. Ga nog een stap verder door een lijst met items in de opbergeenheid te maken, met een notitie ernaast die je laat weten waar dat item of die doos zich bevindt. 

Bepaal het toegangsniveau

Daarnaast is het belangrijk om te beslissen welk niveau van toegang je nodig hebt tot je bezittingen. Is het waarschijnlijk dat je op korte termijn toegang tot je unit nodig hebt? Als dat het geval is, wil je waarschijnlijk kiezen voor een 24-uursoptie (dit is een gebruikelijke optie, maar is mogelijk niet standaard, dus houd hier rekening mee). Als je dit belangrijk vindt, moet je hier dus goed naar kijken als je een opslagruimte wilt huren. 

Denk vooruit

Plan de indeling van je opslagruimte dienovereenkomstig. Zorg ervoor dat items waarvan je verwacht dat ze er regelmatig bij kunnen, zich aan de voorkant van het apparaat bevinden, met alles dat er een tijdje zal zijn helemaal achteraan. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn en dat is precies waarom het belangrijk is om vooruit te denken. 

Pak verticaal in

Zorg voor grotere items (banken, dressoirs, bedframes, enzovoort), gebruik zoveel mogelijk verticale ruimte. In plaats van een bank enkele meters kostbare vloerruimte te laten innemen, zet je hem op zijn kant. Het zal veel bruikbare ruimte eromheen vrijmaken en zal gemakkelijker in te pakken zijn als je ervoor kiest om dat te doen. 

Gebruik plasticfolie

Als je je zorgen maakt over grotere meubelstukken die stof verzamelen, wikkel ze dan in industriële plastic folie! Het is een geweldige manier om erfstukken en andere favoriete stukken schoon, stof- en slijtvast te houden. Door je inboedel in te wikkelen met plasticfolie zorg je er dus voor dat alles schoon blijft in je opslagruimte. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)