facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 20, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Handige tips voor het vinden van de beste autoverhuurbedrijven

juni 27, 2023

Jaarlijks gaan er miljoenen mensen met het vliegtuig op vakantie naar het buitenland. Vaak moet je dan bij aankomst na het wachten op je koffers, ook nog een tijd wachten op de bus die je vervolgens naar je hotel brengt. Nu lijkt dat allemaal een formaliteit, maar je zult je verbazen hoeveel bussen er zijn die niet beschikken over een airco. Nu is dat voor een kort ritje geen probleem, maar wel wanneer je langs meerdere accommodaties moet en jullie als laatste aan de beurt zijn. Het huren van een auto die voor je klaarstaat op het vliegveld is dan natuurlijk veel beter. Toch blijkt dat er maar weinig mensen zijn die dit al vanuit Nederland hebben geregeld. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat jij uit de enorme lijst met aanbieders een geschikte aanbieder weet te vinden, voor het huren van een auto.

Vergelijk verschillende verhuurbedrijven

In de huidige tijd, waarin we vrijwel alles online doen, is het vergelijken van verschillende autoverhuurbedrijven natuurlijk ook stukken eenvoudiger geworden. Sterker nog, door te kiezen voor een gerenommeerde prijsvergelijker zoals easyterra voor het vergelijken van verschillende verhuurders op één website, heb je direct een overzicht met de aanbieders die aan jouw wensen voldoen. Het enige wat je hoeft in te vullen, is de plek, de datum van ophalen en de datum waarop je de auto weer wilt inleveren. Vervolgens ontvang je een keurig overzicht met verhuurbedrijven die een auto beschikbaar hebben, zodat je vanuit daar verder kunt kijken wat je zoekt.

Kijk naar de ervaringen van anderen

Er is natuurlijk geen betere manier van beoordeling als de ervaringen van anderen. Kijk daarom dus ook kritisch naar de reviews die er op het internet over het verhuurbedrijf te vinden zijn, zodat je op basis daarvan een idee hebt hoe het bedrijf te werk gaat. Het enige wat je alleen niet moet vergeten, is om de recensies in perspectief te zien. Zo kan het zijn dat een bedrijf is gevestigd in meerdere landen en de huurder een specifieke klacht heeft over bijvoorbeeld een niet deugdelijk kinderzitje. Op het moment dat dit voor jou niet van toepassing is, is het niet handig om een bedrijf op basis van deze review direct af te schrijven. Gebruik de reviews daarom ter info en bekijk zelf wat wel of juist niet op jouw persoonlijke situatie van toepassing is.

Verzekering en dekkingsopties

Wanneer je ervoor kiest een auto te huren in het buitenland, dan heb je te maken met een eigen risico. Anders dan in Nederland, ligt deze vaak vele malen hoger. Daarbij komt ook dat de verzekering en ook de daarbij horende dekking per verhuurbedrijf verschilt. Zorg er dus allereerst voor dat je dit exact in kaart brengt, zodat je bij eventuele schade niet voor een verrassende verrassing komt te staan en zorg ook dat je je goed verzekerd. Vooral in het buitenland, waar je niet alleen de weg niet goed kent, maar ook bepaalde gedragsregels net even iets anders kunnen worden opgevat, is de kans op schade nu eenmaal wat groter. Door je goed te verzekeren, hoef je niet bang te zijn voor een financiële domper aan het eind.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Twenty Four Webvertising
  • Bron artikel: Twenty Four Webvertising
  • Soort artikel: Reclame
Gepubliceerd in Ondernemend (reclame)